planten babykamer kinderkamer
Tuin en planten

Ideale planten voor in de babykamer en kinderkamer

Last Updated on February 26, 2022 by

Ideale planten voor in de babykamer en kinderkamer

Eén van de leukste dingen gedurende de zwangerschap is misschien wel het inrichten van de babykamer. Het komt nu allemaal echt heel dichtbij en wordt bij het zien van de slaapkamer enorm tastbaar. Nog even, en dan ligt hier dan jouw wondertje te slapen!

planten babykamer kinderkamer
planten babykamer kinderkamer

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Sfeer creëren in de babykamer

Je hebt waarschijnlijk al een hele checklist gemaakt en misschien zelfs al wel ver afgestreept. Een ledikant, commode, moltons, aankleedkussen enzovoorts.

Zodra dit allemaal besteld en/of binnen is, is het tijd om de babykamer echt gezellig in te gaan richten. Een schilderijtje, knuffels, mooi vloerkleed en andere aankleding is vaak terug te vinden in een baby- en kinderkamer.

Veel mensen hebben hun huis vol staan met planten, maar in slaapkamers vind je ze niet zo snel terug. Zonde eigenlijk, want naast het feit dat dit super gezellig, sfeervol en rustgevend staan, biedt het ook gezondheidsvoordelen.

Zo produceren ze overdag extra zuurstof en verhogen planten de vochtigheidsgraad, wat irritaties en luchtweginfecties kan voorkomen. Daarnaast is het een super eenvoudige manier om de babykamer wat extra sfeer en rust te laten uitstralen!

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de soort plant die je kiest – sommige planten zijn namelijk giftig. De populaire Monstera, Dieffenbachia en Alocasia-soorten kun je bijvoorbeeld beter niet in de baby- of kinderkamer plaatsen.

Om jou te helpen met bepalen welke planten wel en niet geschikt zijn voor in de babykamer maakten we een lijst met veilige, sfeervolle planten!

100% veilige planten

1. Luchtplantjes

Air plants (luchtplantjes) zijn kleine, gezellige plantjes die zo goed als geen water nodig hebben. Een keer per twee weken sprayen met een plantenspuit is voldoende om ze mooi en gezond te houden. Vaak zie je ze in kleine glazen potjes, hangertjes of op een speciale standaard.

2. Pannenkoekenplant

Deze plant is enorm populair geworden de laatste jaren! Wij vinden dat niet heel gek. Dit leuke plantje ziet er vrolijk uit, en is dus 100% veilig. Ze groeien erg snel, dus na het aanschaffen van een pannenkoekplant, kun je ze vaak al snel stekken om de plantencollectie uit te breiden!

3. Aloë Vera

De Aloë Vera is een makkelijke plant, wat hem ideaal maakt wanneer je niet zulke groene vingers hebt. Hij geeft vooral ‘s nachts veel zuurstof af.

Daarnaast heeft de Aloë Vera een medicinale werking. Het sap in de plant kan wondjes, eczeem en andere ongemakken snel verhelpen. Daarnaast kan hij chemische stoffen uit de lucht verwijderen.

4. Sanseveria

De Sanseveria kan op iedere kamer overleven – zelfs op een hele donkere. Deze plant heeft namelijk weinig verzorging en licht nodig. Daarnaast produceert hij ‘s nachts ook nog eens meer zuurstof dan overdag. Ideaal!

aloe vera
aloe vera

5. Scindapsus Pictus

Dit is een erg leuke hangplant om in de babykamer aan een haakje te hangen! Bijvoorbeeld aan de commode, of om op een plankje weg te zetten. Doordat hij vrij lang kan worden, kun je zelfs de saaiste hoekjes van de babykamer opleuken.

6. Ananasplant

Deze plant is ideaal voor in de babykamer, omdat hij ‘s nachts extra zuurstof produceert. Daarnaast heeft deze plant ontstekingsremmende eigenschappen wat een gunstig effect heeft op de luchtwegen. Hierdoor staat hij ook wel bekend als een anti-snurk plant (wellicht ook ideaal voor andere slaapkamers dus, haha…)

7. Bananenplant

De bananenplant heeft heel veel licht nodig, dus hij is zeker niet voor iedere slaapkamer geschikt. Maar als je veel licht in de babykamer hebt, is het een enorm sfeervolle plant die dus ook nog eens 100% veilig is!

8. Maranta

Niet de makkelijkste plant, maar o wat is hij leuk! Met zijn roze nerven zorgt hij veel veel sfeer in de kamer en is een echte eye-catcher!

9. Cactus

Stoer en onderhoudsarm – de cactus is een ideale plant voor de kinderkamer en babykamer! Zorg wel dat je hem hoog wegzet – je wilt natuurlijk niet dat je kindje zich prikt…

cactus
cactus

Photo by Thomas Verbruggen on Unsplash

Comments Off on Ideale planten voor in de babykamer en kinderkamer