paarse bomen
Tuin en planten

Paarse bomen: paarse bladeren en bloesems

Last Updated on March 23, 2023 by

Ik hou ongelofelijk veel van paars in de tuin! Van de donkerste, bijna bramenkleurige Magnolia ‘Galaxy’ tot de lichtste lavendel van Paulownia tomentosa en Malus Rudolph, voegt paars gebladerte belang en drama toe. Hier is een lijst van bomen met paarse bladeren die uw tuin een unieke uitstraling geven:

paarse bomen
paarse bomen

Paarse bomen

Paarse bloemen zijn populair in de tuin: zelf ben ik er ook erg fan van, de paarse bloemen en roze bloemen volop in de tuin. Ik combineer ze zelf heel erg graag met oranje bloemen om een mooi contrast te krijgen in onze tuin. Ik geef je graag enkele prachtige paarse bomen met paarse bloesems en bladeren mee!

Paarse bomen

Wisteria (blauwe regen)

wisteria
wisteria

 

wisteria blauwe regen
wisteria blauwe regen

Malus ‘Mokum’

Malus ‘Mokum’ is een kleine sierboom uit de appelboom. Hij heeft dieppaarse bladeren in het voorjaar en de zomer, waardoor hij een opvallende toevoeging aan elk landschap is. In het late voorjaar bloeien er roze-witte bloemen aan deze bladverliezende boom, gevolgd door heldergele vruchten in de herfst.

malus mokum boom
malus mokum boom

Magnolia ‘Galaxy’

Magnolia ‘Galaxy’ is een prachtige kleine bloeiende boom met donker bordeauxrode bladeren die groen worden als ze volwassen. Deze magnolia is winterhard en verdraagt volle zon of gedeeltelijke schaduw, waardoor hij een uitstekende keuze is voor elk landschap.

magnolia galaxy paars
magnolia galaxy paars

Hij produceert geurende roze bloemen in het voorjaar, gevolgd door helderrode vruchten in de herfst.

magnolia galaxy
magnolia galaxy

Malus Rudolph

Malus Rudolph is een sierappelboom met donkerpaarse bladeren die een unieke kleur geven aan uw tuin. Zijn takken zijn bedekt met kleine witte bloemen van april tot juni, en zijn vruchten rijpen van de late zomer tot de winter.

malus rudolph
malus rudolph

Magnolia ‘Seven Sisters’

De Magnolia ‘Seven Sisters’ is een grote groenblijvende boom met glanzend paars blad die in elke tuin een opvallende verschijning is. Deze prachtige boom beloont u met geurende witte bloemen in het late voorjaar en rode bessen die het hele jaar door vogels aantrekken.

Paarse sering

Paarse sering is een heester met donkerpaars blad en trossen geurende witte bloemen in het late voorjaar. Deze mooie struik kan worden gebruikt als haag of in groepen worden geplant voor een opvallend effect.

paarse sering
paarse sering

Paulownia tomentosa

Paulownia tomentosa, ook bekend als de Keizerinboom, is een snelgroeiende bladverliezende boom met licht lavendelkleurige bladeren. Zijn enorme hartvormige bladeren zijn prachtig en zorgen voor dichte schaduw op grote oppervlakten. Hij produceert halverwege het voorjaar klokvormige paarse bloemen die worden bestoven door kolibries en bijen.

Paulownia tomentosa
Paulownia tomentosa

Jacaranda

Jacaranda is een snelgroeiende groenblijvende boom met delicate paarse bloemen van de vroege zomer tot de herfst. Het bladerdak van deze prachtige boom biedt gedempte schaduw en zijn profiise bloemen trekken vlinders en kolibries naar de tuin.

jacaranda
jacaranda

Judasboom

De Judasboom is een bladverliezende boom met opvallende paars-zwarte bladeren die opvallen tegen de witte voorjaarsbloemen. Deze boom is winterhard, droogtetolerant en langlevend, waardoor hij een uitstekende aanwinst is voor elk landschap.

judasboom
judasboom

Deze bomen met paars blad geven je tuin een unieke uitstraling en voegen kleur en belangstelling toe. Elk van deze soorten heeft iets speciaals te bieden – van geurende bloemen tot spectaculaire herfstkleuren – dus ze zullen uw tuin zeker doen opvallen! Welke soort paars je ook verkiest in uw tuin, er is een boom die in je behoefte kan voorzien.

Comments Off on Paarse bomen: paarse bladeren en bloesems