achterwand zwarte keuken
Keuken

Zwarte keukens: inspiratie en stylingtips + ideeën

Last Updated on March 25, 2023 by

Zwarte keukens: inspiratie en stylingtips + ideeën

Een zwarte keuken, het is een van de grootste keukentrends 2023. Maar, wat zijn de voordelen van een zwarte keuken, de nadelen, met welke tegels en aanrecht kan je het combineren? Welke kleurencombinaties zijn mooi bij een zwarte keuken en welke vloer kies je er het beste bij? Welke woonstijlen passen bij een zwarte keuken? We vertellen je alles in dit artikel!

zwarte keuken zonder bovenkasten
zwarte keuken zonder bovenkasten

Zwarte keuken

Voordelen van een zwarte keuken

Een zwarte keuken is chique en tijdloos, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer. Door zwarte keukenkastjes oogt de ruimte ruimer en luxueuzer. Het contrast tussen de donkere en lichte elementen zorgt ervoor dat u een opvallend effect kunt creëren in uw keuken. Daarnaast maakt het schoonmaken makkelijker omdat zwarte oppervlakken zijn minder waarschijnlijk vuil.

Nadelen van een zwarte keuken

Een nadeel van een zwarte keuken is dat donkere kleuren de neiging hebben om de kamer kleiner te laten aanvoelen, waardoor deze kleiner lijkt dan hij in werkelijkheid is. Ook kan te veel zwart er in sommige kamers benauwend en overweldigend uitzien. U moet letten op de hoeveelheid zwart die u gebruikt in de keuken om ervoor te zorgen dat het er evenwichtig uitziet.

Zwarte keukenkranen

Bij het kiezen van een zwarte keukenkraan moet u niet alleen rekening houden met het ontwerp, maar ook met de kwaliteit en duurzaamheid. Er zijn vele soorten zwarte keukenkranen beschikbaar, van traditionele modellen tot moderne ontwerpen. Wanneer u een model voor uw keuken kiest, moet u rekening houden met het type gootsteen dat u hebt, en met de grootte en vorm ervan.

zwarte kraan met houten werkblad
zwarte kraan met houten werkblad

Zwart aanrecht

Een van de meest populaire keuzes voor zwarte keukenbladen is kwarts. Kwarts is een zeer duurzaam materiaal dat wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Het is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waardoor het een ideale keuze voor drukke keukens. Graniet en marmer zijn ook goede opties voor zwarte aanrechten, hoewel ze duurder kunnen zijn.

zwarte keuken met zwarte muur en gouden accenten
zwarte keuken met zwarte muur en gouden accenten

Kleuren die mooi combineren met een zwarte keuken

Denk bij het combineren van kleuren met een zwarte keuken aan evenwicht en contrast. Rijke juwelentinten, zoals smaragdgroen of saffierblauw, zien er geweldig uit tegen een zwarte achtergrond. Gouden en koperen accenten passen ook mooi bij zwart, terwijl wit een klassieke combinatie is.

zwarte keuken met zwarte muur en gouden accenten
zwarte keuken met zwarte muur en gouden accenten

 

zwarte keuken met koper
zwarte keuken met koper

Zwarte keukentegels

Denk bij het kiezen van tegels voor een zwarte keuken aan de kleur van uw wanden en kasten. Zwart-witte dambordtegels of zwart-grijs gestreepte tegels zijn beide mooie keuzes voor een strakke uitstraling. Voor subtielere textuur, overweeg dan getextureerde tegels zoals marmer of travertijn.

tegels bij zwarte keuken
tegels bij zwarte keuken
zwarte kraan met houten werkblad
zwarte kraan met houten werkblad

Achterwand bij een zwarte keuken

Je kan ook kiezen voor verschillende soorten achterwanden als je een zwarte keuken kiest: van glanzende zelliges in verschillende kleuren tot misschien wel een achterwand van chroom of een achterwand van glas.

achterwand zwarte keuken
achterwand zwarte keuken

Zwarte keuken kosten en prijs

De kosten van een zwarte keuken hangen af van de materialen en inrichting die u kiest. High-end kasten, werkbladen en apparaten kunnen aanzienlijk meer kosten dan goedkopere modellen. Als u echter op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, zijn er veel betaalbare opties beschikbaar die er nog steeds geweldig uitzien in een zwarte keuken.

Bij Ikea kan je ook een zwarte keuken kopen.

Kies je voor mat zwart of glanzend zwart?

Bij de keuze tussen mat en glanzend zwart zijn er voor- en nadelen. Matzwarte afwerkingen bieden een subtielere look met minder reflecties, terwijl glanzende afwerkingen een meer dramatische look creëren. Uiteindelijk is de keuze aan u en uw persoonlijke stijl.

Zwarte keuken combineren met groen

Een groene muur wordt vaak gecombineerd met een zwarte keuken, maar ook kunnen groene planten, tegels of meubels worden gebruikt. Groen brengt levendigheid en frisheid in de zwarte keuken. Het is ook een goede manier om kleur aan de ruimte toe te voegen zonder dat het te overweldigend wordt.

Welke tegels passen mooi bij een zwarte keuken?

Tegels zijn er in allerlei kleuren, stijlen en texturen die in een zwarte keuken goed tot hun recht komen. Zwarte marmeren tegels of zwarte en witte dambord tegels zijn beide populaire keuzes. Voor een subtieler ontwerp kunt u ook tegels met een structuur zoals travertin of leisteen gebruiken.

tegels bij zwarte keuken
tegels bij zwarte keuken

 

zwarte keuken met metrotegels
zwarte keuken met metrotegels

Zie je snel vlekken in een zwarte keuken?

Ja, vlekken kunnen beter zichtbaar zijn in een zwarte keuken, vooral op materialen zoals werkbladen of muren. Om dit te voorkomen, moet u beschermende kitten en reinigingsmiddelen op uw oppervlakken gebruiken om vlekken te voorkomen. Daarnaast is regelmatig onderhoud en reiniging van uw keukenoppervlakken belangrijk om ze op hun best te houden.

Zwarte keuken met hout combineren

Een zwarte keuken kan ook worden gecombineerd met hout voor een gezellige en moderne uitstraling. De combinatie van donkere kasten en lichte houten vloeren zorgt voor een elegant contrast dat er prachtig uitziet in elke ruimte.

zwarte keuken met hout combinatie
zwarte keuken met hout combinatie
zwarte keukenkastjes
zwarte keukenkastjes
zwarte keukenkasten
zwarte keukenkasten
voorbeeld van zwarte keuken met hout
voorbeeld van zwarte keuken met hout
zwarte keuken met hout
zwarte keuken met hout
zwarte keuken accenten
zwarte keuken accenten

 

U kunt er ook voor kiezen om warm getint hout te combineren met donkere kasten of kiezen voor witte muren, kasten en werkbladen in combinatie met een lichte gekleurde houten vloer.

Zwart keukeneiland

Een zwart keukeneiland is een geweldige manier om stijl en drama aan je keuken toe te voegen. U kunt kiezen voor een matte of glanzende afwerking, afhankelijk van de look die u wilt. Een zwart keukeneiland gaat ook mooi samen met andere kleuren zoals groen, wit en hout.

zwarte keuken met zwart keukeneiland
zwarte keuken met zwart keukeneiland

Woonstijlen met een zwarte keuken

Een zwarte keuken past bij zowel moderne als traditionele woonstijlen. Voor een moderne uitstraling combineert u de keuken met strakke roestvrijstalen apparatuur en chromen armaturen. Voor een klassieke look gebruikt u witte accessoires om contrast aan te brengen en kiest u meubels in donkere houttinten. Een zwarte keuken is ook veelzijdig genoeg om in elke woonstijl te passen.

zwarte keuken met marmer
zwarte keuken met marmer

Hendrickson Photography / Shutterstock.com

Kortom, een zwarte keuken kan een goede keuze zijn voor elk huis. Het is tijdloos en elegant, en het heeft veel voordelen. Met zorgvuldige overweging van de materialen die u gebruikt en de kleuren die mooi combineren met zwart, kunt u een opvallende keuken in een mum van tijd.

De kosten van een zwarte keuken hangen af van de door u gekozen inrichting maar er zijn veel budgetvriendelijke opties beschikbaar. Dus als je erover denkt om een zwarte keuken te maken, ga ervoor! Je zult er geen spijt van krijgen. Ja, het is misschien een meer trendgevoelige keuken dan andere keukens in de toonzaal, maar je maakt er wél een statement mee!

Comments Off on Zwarte keukens: inspiratie en stylingtips + ideeën