Kerst

Een kerstboom adopteren

Last Updated on October 11, 2022 by

Waarom je ook een kerstboom kan adopteren

Ieder jaar koop je een echte kerstboom. Die hoogstwaarschijnlijk na de feestdagen bij de afvalinzameling eindigt. Dit is ergens wel zonde. De boom is eerst omgehakt daarna staat hij een tijdje mooi in je huis tot hij langzaamaan doodgaat en vervolgens doe je hem bij het afval en word de kerstboom aan het einde verbrand.

Het kan gelukkig ook anders Adopteer een kerstboom Je haalt de kerstboom op bij de kweker betaalt wat borg en na de kerst breng je de kerstboom weer terug en word deze opnieuw geplant. Omdat de kerstbomen genummerd zijn kan je het volgende jaar als je wil je eigen boom weer meenemen.

Waarom een kerstboom adopteren?

Ieder jaar een echte kerstboom kopen die uiteindelijk wordt verbrand. Het is niet echt duurzaam. Een nep boom lijkt misschien duurzaam maar dan moet die wel heel lang meegaan.

Een kerstboom adopteren is wel een duurzame oplossing. De kerstboom gaat na de kerstdagen in het begin van januari weer terug naar de kweker.
De boom wordt weer opnieuw geplant en kan rustig weer verder groeien. De kerstbomen die je adopteert hebben een nummer. Met een beetje geluk kan je dan volgend jaar je eigen kerstboom weer adopteren door middel van het onthouden van het nummer of de kweker moet definitief jouw naam aan het nummer van de kerstboom koppelen.

Je betaalt een klein bedrag aan borg en je krijgt wat instructies mee hoe je boom het best kan verzorgen zoals het water geven. Een kerstboom die na de kerstdagen gewoon weer een soort van nieuw leven krijgt. Een mooie gedachte die goed past bij duurzaam leven.

De kerstboom bij de kweker weer terug planten in de grond

De kerstbomen die bestemd zijn voor adoptie zijn op een biologische manier geteeld. Dat heeft als voordeel onder andere dat als de boom de juiste verzorging heeft gehad in huis.

Deze weer terug in de grond geplant kan worden bij de kweker. Door de manier waarop de bomen gekweekt of geteeld worden is dit heel goed mogelijk en kunnen ze na het terug planten weer rustig verder groeien. Heb je (als je volgend jaar dezelfde kerstboom wil) een kerstboom die wat groter en misschien wat voller is geworden.

Het is beter voor het milieu en de natuur

Als er meer mensen ervoor kiezen om een kerstboom te adopteren dan is dit beter voor het milieu (omdat ze niet in de verbrandingsoven eindigen) en er hoeven minder bomen omgehakt te worden. Bovendien is het voor jezelf ook heel leuk om te zien hoe jouw geadopteerde kerstboom verder groeit en mooi blijft. Zo ben je toch iets meer bewust bezig met de natuur, duurzaamheid en het milieu.

Zonder dat je echt concessies hoeft te doen. Want ieder jaar heb jij weer een prachtig exemplaar in huis staan die je mooi kan versieren. Bovendien weet je ook precies wanneer je de boom weer terug kan brengen. Heel anders als met een echte boom die je door het grofvuil moet laten ophalen of zelf bijvoorbeeld naar de mileustraat moet brengen.

De borg krijg je weer terug en je kan het nummer van je boom laten registreren

Breng je boom weer een goede conditie en op het afgesproken datum weer terug bij de kweker? Dan krijg je de eerder betaalde borg weer netjes terug. Je kan dan ook gelijk het nummer van de kerstboom laten registreren en aan jouw naam laten koppelen. Dan kan je als je volgend jaar weer een kerstboom wil adopteren bij de kweker direct je eigen boom weer vinden en meenemen.

Zoek naar een kweker waar je kerstbomen kan adopteren

Lijkt het je een leuk en goed idee? Ga dan op zoek naar een kweker waar je kerstbomen kan adopteren. De bomen moeten op een speciale manier geteeld zijn om hieraan te kunnen voldoen. Je kan ook altijd aan een kweker vragen hoe het adopteren van een kerstboom precies gaat.

Comments Off on Een kerstboom adopteren