gemakkelijke kamerplanten
Tuin en planten

5x Gemakkelijke kamerplanten (deze planten hou jij wél levend)

Last Updated on February 26, 2022 by

Gemakkelijke kamerplanten

Planten zijn onmisbaar in je huis

Planten geven kleur aan je woning en het maakt ze vrij onmisbaar in ieder interieur. Maar wat nou als je niet van die groene vingers hebt? Hoe geef je je huis een leuk groen tintje, wanneer die mooie plant uit het tuincentrum al sterft wanneer jij er alleen maar naar kijkt?

Misschien is de keuze wat kleiner wanneer je niet echt geboren bent om een plantenmoeder of -vader te zijn, maar er is nog keuze genoeg. En mocht dat echt niet lukken dan kun je natuurlijk altijd nog voor plastic planten gaan, al is dat met deze tips nergens voor nodig.

Foto: Chris Abney / Unsplash

Gaan jouw planten ook zo snel dood?

Het hoeft natuurlijk niet aan jou te liggen dat je planten maar kort overleven in jouw huis. Als de kamer waarin de plant staat vrij donker is, dan zal een plant die veel daglicht nodig heeft het gewoon nooit goed doen.

In dat geval kun je veel beter voor een plant kiezen die weinig licht nodig heeft, zoals bijvoorbeeld vetplanten. Het kan natuurlijk ook dat je je plant in zoveel zonlicht zet dat ze na een paar dagen je een hoopje verschrompelde bladeren zijn.

Kies in dat geval voor de paardenstaartpalm, deze is dol op het zonnetje voor deze kan de zon niet hard genoeg schijnen. Ben je zon type die gewoon vergeet hoe je ook alweer een plant water moet geven, dan is er naast de cactus nog veel meer keuze.

Daartegenover staan de vredeslelies die je bijna niet kunt verzuipen, mocht je juist weer teveel water geven. Kortom, kies een plant die past bij jouw manier van tuinieren en dan kan ook jouw huis een heel mooi plantenparadijsje worden. Urban jungle, here we come!

Foto: Prudence Earl / Unsplash

1. Cactus

Iedereen kent de cactus. En terecht want heb je ooit een dode cactus gezien? Dat is bijna onmogelijk. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, dus wat je voorkeur ook is, er is eigenlijk altijd wel een cactus die in jouw interieur past. Wel een beetje uitkijken met die scherpe stekeltjes.

 

2. Kalanchoë

Mocht je geen Cactus weer dan is een kalanchoë Misschien iets voor je. Dit is een vetplant en hij kan heel goed water vasthouden en goed tegen veranderingen van temperatuur. Of het nu vriest of prachtig zomerweer is, de kalanchoë is niet zo moeilijk en vindt het vast hartstikke leuk en je of vensterbank, of hij nu water krijgt of niet.

3. Yucca

Gooit je vensterbank waar volop zon is altijd roet in het eten als het gaat om het grootbrengen van planten, maar vergeet je toch geregeld om water te geven? Dan is de yucca echt iets voor jou! Het enige wat je hier eigenlijk mee hoeft te doen is in een goed diepe pot zetten, zodat de plant niet omvalt, maar hij doet heerlijk In de volle zon en hij neemt genoegen met een klein beetje water.

4. Pannenkoekenplant

Heb je niet zoveel daglicht in huis maar wil je toch een leuk, hip plantje neer zetten? Denk dan eens aan de pannenkoekenplant. De laatste jaren wordt deze in heel veel huishoudens gezien. Met zijn grappige blaadjes die lijken op pannenkoeken heeft hij aan een plekje In de schaduw meer dan genoeg. Wel handig als je deze één keer In de week wat water geeft. Aan de onderkant van de stengels komen op een gegeven moment uitlopers en deze kun je afsnijden en opnieuw planten. Zo heb je bijvoorbeeld een leuk cadeautje voor een ander, of je eigen voorraadje pannenkoekenplanten om door je hele huis heen te zetten.

5. Aglaonema

Overleven jouw plantjes het meestal niet, omdat je ze juist veel te veel water geeft? Aglaonema zou je bij wijze van spreken in een aquarium kunnen neerzetten en nog zal hij overleven. Naast groen is hij ook In het wit, roze en rood. De meeste gemakkelijke planten zijn vooral heel erg groen, dus de aglaonema staat vast fleurig in jouw woonkamer.

Foto: Annie Spratt / Unsplash

Nog meer groentips en plantentips:

 

 

Comments Off on 5x Gemakkelijke kamerplanten (deze planten hou jij wél levend)