midcentury modern woonstijl planten
Tuin en planten

Retro kamerplanten voor in je interieur (vintage of midcentury modern)

Last Updated on February 26, 2022 by

Retro kamerplanten voor in je interieur (vintage of midcentury modern)

Retro kamerplanten voor in je interieur

Er zijn verschillende woonstijlen qua interieur waar je uit kunt kiezen wanneer je een woning gaat inrichten. De een kiest voor een landelijk interieur en de ander gaat liever voor een industrieel interieur. Ook een optie is natuurlijk een retro interieur.

De planten die je in het interieur plaatst, moeten natuurlijk wel een beetje bij het geheel passen. We gaan je daarom in deze tekst laten zien welke planten er allemaal in een retro interieur passen. Ook kijken we naar de verschillende mogelijkheden waarmee je de planten in een retro interieur kunt plaatsen.

midcentury modern woonstijl planten
midcentury modern woonstijl planten

Photo by Collov Home Design on Unsplash

Welke planten passen er in een retro interieur?

Sanseveria

Er zijn namelijk een aantal plantensoorten die perfect in een retro interieur passen. De Sanseveria is er hier een van.

Bij deze plant lijkt het werkelijk alsof hij zo uit de jaren 70 is komen zetten. Dat komt door de gele randen van de plant, maar ook door het motief wat het blad heeft. Daar komt ook nog eens bij dat de plant heel makkelijk in de verzorging is.

Deze plant hoeft maar eens in de 2 weken water. In de winter heeft de plant nog minder water nodig en dit is dus ook een ideale plant voor mensen die nogal eens vergeten om de planten water te geven.

Pannenkoekenplant

Een bekende plant die we in een hoop verschillende huizen vinden is de pannenkoekplant. Deze plant staat bekend om zijn grote ronde bladeren en past daarmee natuurlijk thuis in een retro interieur.

Ook de pannenkoekplant is een ideale plant in het onderhoud omdat deze best tegen een stootje kan. Een bijkomend voordeel van deze plant is daarnaast dat het heel gemakkelijk is om zelf stekjes te maken.

Binnen no-time heb je het hele huis vol staan met pannenkoekplanten wanneer je hier je best voor doet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te delen met andere mensen.

Monstera

Ook de Monstera is een plant die we vaak terugzien in een retro interieur. Dat is niet alleen omdat deze er heel mooi bij past, maar ook nog omdat deze in de vroegere jaren enorm vaak te vinden was in een huishouden.

De Monstera is nog steeds ongekend populair en daarom is het niet moeilijk om een mooie Monstera tegen het lijf te lopen. Er zijn verschillende soorten van deze plant aanwezig. Zo ook bijvoorbeeld een verwant van de Monstera die de Monstera Monkey Mask genoemd wordt.

De plant krijgt gaten in de bladeren en hoe lichter de kleuren van het blad zijn, hoe groter de gaten van de plant uiteindelijk zullen worden. Al met al dus een plant die zeker niet mag ontbreken in een retro interieur.

Cactus

Een hele bekende plant die ook zeker niet mag missen in een retro interieur is natuurlijk de cactus. Deze plant is niet alleen heel gemakkelijk omdat deze niet veel verzorging nodig heeft, maar het is natuurlijk ook de ultieme plant voor een retro interieur.

Dat komt natuurlijk door het uiterlijk van de plant. De cactus is een bekende plant die in een hele hoop verschillende varianten te koop is. Het meest retro is natuurlijk wel de cactus met de armen die aan beide kanten langs de cactus omhoog groeien. Deze cactus zie je bijvoorbeeld ook in een woestijn veel.

Rubberplant

Als laatste op de lijst vind je de rubberplant. Deze mag namelijk zeker niet missen op de lijst met retro planten voor in een retro interieur.

De plant is tijdloos en past daardoor in elk interieur, maar dus ook zeker in een retro interieur. Dat komt omdat de plant al lang mee gaat en dus ook in de vroegere jaren veel gevonden wordt in huishoudens.

Al met al zijn er dus een redelijk aantal planten die thuispassen in een retro interieur. De verschillende planten zijn daarnaast natuurlijk in potten te planten die het interieur afmaken. Op die manier kun je alle kanten op.

 

Lees ook: gemakkelijke kamerplanten

Lees ook: Schaduwplanten in de tuin

Lees ook: deze planten hebben weinig licht nodig

Comments Off on Retro kamerplanten voor in je interieur (vintage of midcentury modern)