Tuin en planten

Tuinkantoor: handige tips & inrichting

Last Updated on February 26, 2022 by

Tuinkantoor: handige tips & inrichting

Thuis werken: meer rust nodig?

De laatste jaren is de trend thuiswerken zich wereldwijd aan het uitbreiden. Hoe aangenaam zou het wel zijn een eigen plekje, een kantoortje buitenshuis te bouwen.

Dan is het bouwen van een tuinkantoor een leuke en welbestede aanrader. Een hele nieuwe kantoorruimte bouwen in jouw tuin.

Een plekje waar je in alle rust jouw werk kan doen en tegelijkertijd kan genieten van al dat groen daarbuiten in de tuin. Nog mooier weer als je dit kantoortje kunt inrichten met al jouw favoriete hebbedingetjes.

Tuinkantoor

Het is van essentieel belang dat je tuinkantoortje goed geïsoleerd is. Zorg ervoor dat je dikke wanden laat plaatsen, zodat je zo comfortabel mogelijk kunt werken.

Dit ter voorbereiding voor de seizoenen. Dan kun je in ieder geval erop rekenen dat het in de zomer lekker koel is in de ruimte en bij winter lekker knus en warm aanvoelt. Het is een aanrader ook de muren en het dak te isoleren.

Het zal ook helpen als je voor de winter een elektrische paneelverwarming in jouw tuinkantoortje laat installeren. Je zult sowieso meer dan de helft van uw tijd je in jouw tuinkantoor bevinden.

Zorg er dan voor dat de basisvoorzieningen zoals elektriciteit, verwarming en een sterk wifi-signaal up to date zijn. wat ook van belang is zijn de geluidswerende eigenschappen om zo de rust in uw tuinkantoor te behouden. Wat voor soort materiaal jij voor je tuinkantoor zal gebruiken ligt geheel aan jou.

Handig voor in je thuiskantoor

Om effectief te kunnen werken is het belangrijk dat de luchtcirculatie goed is. Zet de raampjes open of denk aan het aanschaffen van een luchtreiniger. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg frisse lucht door de ruimte gaat.

Wat ook heel handig is te plaatsen aan je tuinkantoor, is een deurbel met camera. Dit kun je met je smartphone verbinden. Op het moment dat er iemand bij jouw voor de deur staat zal je een melding ontvangen en zal je gelijk zien wie voor de deur staat.

Het laten installeren van beveiliging

Het is een aanrader uw tuinkantoor met de beste hang -en sluitwerk te beveiligen. Als je kwalitatieve sloten en kozijnen wilt hebben, gebruik dan die van het Politiekeurmerk Veilig Wonen met een SKG certificaat.

Ook kan een IP beveiligingscamera de oplossing zijn, vooral als je waardevolle spullen in je kantoor hebt. Deze camera kun je via wifi of een netwerkkabel verbinden met je smartphone. Dit zal je een live toezicht verschaffen aan alles dat er in je tuin gebeurt.

Jouw tuinkantoor inrichten

Om jouw kantoor in te richten zal je als eerst met een bureau of werktafel moeten beginnen. Aan de hand van je werkruimte zal je je werktafel moeten plaatsen. Vlak bij het raam is ook een mooie uitzicht.

Daarnaast krijgt u ook genoeg zonlicht binnen. Let er wel op dat je jouw PC niet tegenover het raam plaats aangezien dit voor een weerkaatsing en dofheid op het beeld kan zorgen. Speel met de kleuren in je werkruimte.

Het geeft een hele mooie sfeerverlichting. Vooral de kleuren zoals lichtgeel en lichtgroen. Wat u ook goed uit zal komen, is te kiezen voor een ergonomische bureau stoel. Zo een werktafel dat op maat gemaakt is met een laptopstandaard.

Enkele tips bij de inrichting

Om jouw werkruimte groter te doen lijken is het handig lichte tinten verf voor je wanden te gebruiken. Plaats ook lange gordijnen die een lekkere knus gezelligheid zullen uitstralen.

Denk ook aan een opbergkast voor jouw dossiers, een schrijfbord waarop je misschien afspraken kunt noteren. Je zou ook wat plantjes als decoratie in jouw kantoortje kunnen plaatsen, wat boeken, fotokaders.

Vergeet vooral dat zithoekje niet waar je na alle werk even kan bijkomen met dat bakje koffie. Let er wel op dat bij het decoreren van je tuinkantoor je de professionele uitstraling bewaard.

 

Lees ook: tuintrends 2022

Lees ook: interieurtrends 2022

Comments Off on Tuinkantoor: handige tips & inrichting