bolbomen voortuin
Tuin en planten

Bolbomen voor de voortuin

Last Updated on March 23, 2023 by

Wat is een bolboom?

Een bolboom is een boom die in een bolvorm gesnoeid is. Heel erg mooi en superpopulair als boom in de voortuin en boom in de achtertuin, dus ik geef je graag wat extra informatie over welke varianten er zoal zijn.

bolbomen voortuin
bolbomen voortuin

Welke bomen kunnen in een bolboom-vorm gesnoeid worden?

Bolcatalpa, bolacacia, bolwilg, bolplataan, bolamber, bolprunus, bolmoerbei, steeneik, bolprunus en bolesdoorn. Al deze bomen zijn uitstekend geschikt om een mooie bolvorm te maken.

Bolcatalpa

bolcatalpa
bolcatalpa

Bolcatalpa: deze boom is inheems in het zuiden van de Verenigde Staten en groeit het best in de volle zon. Hij heeft een lange levensduur en kan in een bolvorm worden gesnoeid. De bloemen zijn mooi, geurig en trekken kolibries aan.

Bolacacia

Bolacacia: ook de acacia kan in een mooie bolvorm gesnoeid worden. Deze boom bloeit in het late voorjaar en trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan.

Bolwilg

bolwilg
bolwilg

Bolwilg: Bolwilg is een snelgroeiende boom en komt oorspronkelijk uit Europa. Hij heeft prachtige gele bloemen die in de zomer bloeien. De bladeren zijn lichtgroen en hij doet het goed in gedeeltelijke schaduw of volle zon.

Bolplataan

bolplataan
bolplataan

Plataan: Plataan is een langzaam groeiende boom die in een bolvorm gesnoeid kan worden. Hij heeft prachtige witte bloemen en donkergroene bladeren. Hij doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw.

Bol Amber

Bol Amber: Bol amber is een langzaam groeiende boom met prachtige goudgele bloemen en donkergroene bladeren. De bloemen bloeien in het late voorjaar en trekken bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan.

Bolprunus

prunus bolboom
prunus bolboom

Bolprunus: Bolprunus is een hoge, snelgroeiende boom met witte bloemen die in het voorjaar bloeien. Hij doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en komt oorspronkelijk uit Europa.

Bolmoerbei

Bolmoerbei: Bolmoerbei is een middelgrote boom en kan in een bolvorm worden gesnoeid. De bladeren zijn heldergroen en de bloemen zijn geurig en aantrekkelijk voor bestuivers. Hij bloeit in de zomer en groeit het best in de volle zon of gedeeltelijke schaduw.

Steeneik

Steeneik: De Steeneik is een langzaam groeiende boom met aantrekkelijk donkergroen blad en gele bloemen die in het voorjaar bloeien. Hij doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en kan in een bolvorm worden gesnoeid.

Bolesdoorn

Bolesdoorn: Bolesdoorn is een middelgrote boom met geurige, gele bloemen die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekken. De bladeren zijn heldergroen en hij kan in een bolvorm worden gesnoeid. Hij groeit het best in de volle zon.

Of u er nu voor kiest om zelf een bolboom te maken of iemand inhuurt om het voor u te doen, het is belangrijk om te onthouden dat alle bomen regelmatig gesnoeid moeten worden om gezond te blijven en hun bolvorm te behouden. Snoeien moet om de twee jaar of minder gebeuren, afhankelijk van het soort boom. Als u besluit uw eigen bolboom te snoeien, zorg er dan voor dat u het juiste gereedschap en de juiste veiligheidsmaatregelen gebruikt.

Bolboom snoeien

Moet u uw bolboom zelf snoeien? Het snoeien van een bolboom kan lastig zijn, omdat de vorm rondom gelijk moet blijven. Als u nieuw bent in het snoeien van bomen, kunt u deze klus waarschijnlijk het beste overlaten aan een professionele boomverzorger die weet hoe hij dit correct moet doen. Maar als u denkt dat u het wel aankunt, onderzoek dan goed welke stappen u moet ondernemen.

bolbomen
bolbomen

Je kan dus een bolboom zeker zelf snoeien, maar het is belangrijk te beseffen dat het proces enige vaardigheid en geduld vereist. Als het verkeerd wordt gedaan, kan het het uiterlijk van de boom verpesten of zelfs de gezondheid schaden. Wij raden u aan een ervaren boomverzorger te raadplegen die u kan helpen uw bolboom op de juiste manier vorm te geven. Met hun expertise kunnen zij ook andere geschikte soorten voorstellen en advies geven over hoe vaak ze gesnoeid moeten worden.

Dus, als u op zoek bent naar een mooie en unieke boom voor uw voor- of achtertuin, overweeg dan om een bolboom te snoeien. Met de juiste zorg kan hij een opvallend middelpunt vormen in elke tuin. Vergeet echter niet om eerst een boomverzorger te raadplegen! Die kan u helpen de beste soort bolboom te kiezen en ervoor zorgen dat hij correct wordt gesnoeid. Veel succes!

Comments Off on Bolbomen voor de voortuin