Droogbloemen vaas vaasje
Interieur,  Tuin en planten

Je droogbloemen stylen op verschillende manieren

Last Updated on March 4, 2023 by

Je droogbloemen stylen op verschillende manieren

Droogbloemen zijn het afgelopen jaar erg populair geworden en je ziet ze in veel interieurs terug. Je kunt droogbloemen op veel verschillende manieren stylen in je huis, dus er zijn veel mogelijkheden mee.

In dit artikel geef ik je wat inspiratie over hoe je droogbloemen mooi in jouw interieur kunt verwerken.

Lees ook: welke bloemen zijn ideaal als droogbloemen? 

 

Droogbloemen in een vaas

De meest voorkomende manier om droogbloemen te stylen is toch wel door ze in een bloemenvaas neer te zetten. Je kunt ze in verschillende soorten vazen neerzetten.

Denk bijvoorbeeld aan een grote bloemenvaas met een mooi boeket van droogbloemen erin, maar je kunt er ook voor kiezen om een klein vaasje met één droogbloem erin neer te zetten. Je kunt het ook leuk combineren met andere accessoires zoals kaarsen, geurstokjes, beeldjes of plantjes. Zorg ervoor dat de vaas past bij de droogbloemen.

Als je bijvoorbeeld een goud met zwarte vaas hebt is het mooi om beige, zwarte en roze droogbloemen hierin te doen, omdat deze kleuren met elkaar combineren.

Droogbloemen vaas vaasje
Droogbloemen vaas vaasje

Photo by Tiago Alexandre Lopes on Unsplash

 

 

Droogbloemen:

vaasje droogbloemen
vaasje droogbloemen

Photo by Katsia Jazwinska on Unsplash

Droogbloemen in een fotolijstje

Droogbloemen kun je ook gemakkelijk in een fotolijstje doen. Je maakt de lijst dan open en doet de droogbloemen achter het glas. Vervolgens doe je het achterkantje er weer op en maak je het lijstje dicht waardoor de droogbloemen geklemd worden in het lijstje.

Je kunt dit lijstje met droogbloemen dat ophangen aan de muur of op een tafeltje neerzetten. Als je het lastig vindt om dit zelf te maken kun je ze ook altijd nog kant en klaar in de winkel kopen.

Droogbloemen krans

Je ziet ook steeds meer kransen met droogbloemen. Ook deze kransen zijn gemakkelijk om thuis zelf te maken. Je hebt dan een ring nodig als basis (de ring bepaalt de grootte van de krans).

Vervolgens kun je de ring gaan versieren met droogbloemen en eventueel nog wat andere materialen als opvulling. Je kunt de krans zo groot en zo vol maken als je zelf wilt.

Als de krans af is kun je hem bijvoorbeeld mooi aan de voordeur of aan een muur ophangen. Ook tijdens de kerstdagen is het leuk om wat kerstverlichting of kerstballen in de krans te verwerken voor een extra feestelijke sfeer in je woning. De krans kan dus het gehele jaar blijven hangen en je kunt hem altijd nog aanpassen naar wens.

Ik maakte zelf een hele leuke droogbloemenkrans op voet (lees: droogbloemenkrans op voet maken)

krans droogbloemen
krans droogbloemen

Photo by Jason Wong on Unsplash

Gebottelde droogbloemen

Gebottelde droogbloemen zijn droogbloemen in een klein flesje of vaasje. Vaak zit er nog een kurken dop op het flesje. Er zitten meestal veel verschillende kleine droogbloemen in voor een speels effect.

Als er geen dop op het vaasje zit is het leuk om ook wat grotere droogbloemen toe te voegen zodat ze nog wat boven het vaasje uitsteken.

Je kunt deze gebottelde droogbloemen leuk op een schaal zetten in combinatie met andere accessoires. Zorg wel dat deze accessoires allemaal bij elkaar passen en dat het bestaat uit maximaal 3 verschillende kleuren.

Als er meerdere kleuren in terug komen wordt het te druk en vallen de droogbloemen niet goed meer op, dit zou zonde zijn.

Droogbloemen
Droogbloemen

Droogbloemen als wanddecoratie

Droogbloemen kun je ook als wanddecoratie gebruiken. Deze manier van stylen komt niet zo vaak voor en is nog niet heel bekend, maar het is zeker leuk om te proberen in je woning. Je hebt verschillende (kleine) droogbloemen nodig en deze bevestig je dan op een stukje muur. Je plaatst ze dan in een patroon naar keuze.

Het is mooi om dit te doen op een wand waar al iets op zit zoals bijvoorbeeld in je slaapkamer om de spiegel heen. Dit kan dan een mooie toevoeging zijn voor de spiegel en het combineert leuk bij elkaar. Je kunt al deze bloemen los aan de muur bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om er eerst een soort slinger van te maken en ze vervolgens in het geheel aan de muur te bevestigen.

Photo by Visual Stories || Micheile on Unsplash

Een droogbloemenwolk maken

Ik volgde zelf vorig jaar een workshop droogbloemenwolk maken, heel tof om te doen en zeker een heel speciale manier om je droogbloemen te verwerken! Toegegeven, ik had echt wat té veel fluffy droogbloemen gebruikt (er was niet zo heel veel keuze toen ik de workshop volgde), waardoor ik de droogbloemenwolk best wel snel heb ingespoten met extra haarlak… dat was zo moeilijk!

Kaarsen met droogbloemen maken

Je mag de kaarsen niet branden met de droogbloemen erin, maar een kaars maken met droogbloemen is ook echt supertof om te doen! Ik heb zelf al enkele kaarsen met droogbloemen gemaakt en het ziet er zo tof uit! Zeker als je het ook combineert met een geurkaars en er ook een mooie edelsteen in doet. Ziet er echt top uit.

Comments Off on Je droogbloemen stylen op verschillende manieren