krans op voet tutorial
Doe-het-zelf

Hoe maak je een droogbloemen krans op voet? Diy gedroogde bloemenkrans maken workshop

Last Updated on March 4, 2023 by

Alweer bijna anderhalf jaar geleden ging ik voor de allereerste keer een gedroogde bloemenkrans maken, dit keer een gedroogde bloemenkrans op voet. De workshop werd gegeven door Sofie van ‘Pressed with love and nature’ en was heel erg leuk om te doen!

Het is een erg leuke manier om je droogbloemen te stylen!

krans op voet strobloemen
krans op voet strobloemen

Wat heb je nodig om een bloemenkrans op voet te maken?

  • een krans op voet (kan je vaak bij tuincentra halen of online shoppen)
  • bloembinddraad (dit is ijzerdraad)
  • een snoeitang
  • veel soorten droogbloemen
  • véél geduld
  • een lekker bakje koffie voor erbij
hoe zelf een krans op voet maken
hoe zelf een krans op voet maken

 

krans op voet maken benodigdheden
krans op voet maken benodigdheden

Hoe maak je een bloemenkrans op voet?

Eerst en vooral ga je nadenken welke kleurencombinaties je graag zou willen. Ik koos voor een meer koele kleur krans, met veel koel groen (de euchalyptus) en ook de gedroogde bloemen die ik ervoor koos, waren vaak koel roze strobloemetjes en koel paars lamsoor. Dat zijn ook ideale bloemen voor droogbloemen van te maken!

droogbloemen 1
droogbloemen 1

 

droogbloemen krans op voet
droogbloemen krans op voet

Heb je alle droogbloemen uitgekozen voor deze leuke DIY? Top! Dan wordt het tijd om pakketjes te gaan maken. Je neemt enkele van je vullers (dat zijn vaak de grotere bladeren of pluimen), en neemt daar enkele van de accentjes bij: in mijn geval was dat dus een pakketje met euchalyptus, wat pluimen en andere groene blaadjes samen met tarwe of lamsoor,…

Je pakt het pakketje en draait dit vast met de ijzerdraad. Het beste is trouwens om ijzerdraad te kiezen die niet te hard opvalt. Knip de ijzerdraad niet vast en laat ‘m hangen. Je blijft hetzelfde spoeltje ijzerdraad gebruiken.

Nu maak je opnieuw een pakketje en maakt dit vast over het vorige pakketje, je zorgt er dus voor dat er wat overlapt wordt: zo zie je de ijzerdraad niet! Doe dit tot je klaar bent met je bloemen.

Dit hoeft niet over de hele krans te zijn, het heeft net ook een superleuk effect als je maar 3/4e van de krans bedekt, of zelfs minder. In de voorbeelden hieronder zie je alvast enkele leuke varianten.

Eindresultaat

krans op voet tutorial
krans op voet tutorial

Ta-daaah! Dit was mijn krans op het einde van de workshop droogbloemenkrans op voet maken. Ik vond het echt heel erg leuk om te doen en ga zeker binnenkort nog eens materiaal in huis halen om nog een nieuwe bloemenkrans op voet te maken.

Onderhoudstips

Ik moet wel zeggen… let ook zeker op de onderstaande onderhoudstips die ik voor je heb! Zelf ben ik een beetje vergeetachtig geweest, en dat zie je nu helaas wel aan mijn krans.

De krans mag niet in direct zonlicht staan, anders bleekt ‘ie flink af. En jawel… dat ben ik deze zomer dus hélemaal vergeten. Ik was zo druk bezig met de krans uit de buurt van mijn hapgrage kat te houden (lees ook: welke planten zijn giftig voor katten), dat ik de krans pal in de zon in een kamer uit het Zuiden gericht heb gezet. Oeps.

Nu heb ik dus een nog koelere, meer gedempte krans 😉

Inspiratie en voorbeelden

krans op voet maken inspiratie
krans op voet maken inspiratie
Comments Off on Hoe maak je een droogbloemen krans op voet? Diy gedroogde bloemenkrans maken workshop