kersttak gouden bessen
Kerst

Kersttrends 2023: Deze kerstdecoratie moet je in huis halen

Last Updated on March 4, 2023 by

Kersttrends 2023:

Het is misschien wel de leukste periode en maand van het jaar: de feestelijke decembermaand. De tijd om het huis in kerstsfeer te brengen. Met een kerstboom en overige kerstversiering ben je weer helemaal klaar voor de gezellige en sfeervolle kerstdagen.

Maar voor het zover is wil je uiteraard ook graag weten wat precies de kersttrends van 2023 zijn. Om daarna een goede keuze te maken voor welke trend je gaat. Hoe gaat de kerstdecoratie en de versiering er dit jaar uitzien. Welke kersttrends gaan we deze kerst veel zien en wat mag er zeker niet ontbreken om deze trends helemaal af te maken in huis? En kan je de kersttrends een beetje bij de interieurtrends van 2023 laten passen?

We vertellen je hier graag wat meer over de leukste kersttrends van 2023:

Traditionele kerstversiering

Bij een traditionele kerstversiering zien we dat de kleuren rood en groen een erg prominente rol spelen. Het geeft een klassieke wat nostalgische sfeer.

 

(bron)

Rood en groen zijn de basiskleuren als het gaat over traditionele kerstversiering maar dit kan je eventueel ook goed combineren met bijvoorbeeld kerstballen in de kleuren goud en zilver of wat leuke dierenfiguren zoals een hert,eekhoorn of uiltje dat je tussen de overige kerstballen en ornamenten in de kerstboom hangt.

Deze traditionele kerstversiering is echt tijdloos en wat dat betreft ook een trend die altijd wel blijft. Wat overigens ook heel goed combineert bij deze klassieke traditionele kerststijl is de schotse ruit.

Kerstballen of de kersttafel aankleden met een kleed in een print met schotse ruit geeft aan het geheel een extra mooi en bijzonder effect. Je maakt hiermee eigenlijk een traditionele een nostalgische sfeer en met een knipoog naar de kerstdagen van vroeger.

glazen kerstballen groen rood
glazen kerstballen groen rood
gouden kerstballen
gouden kerstballen
gouden kerstbal
gouden kerstbal
gouden schaaltjes
gouden schaaltjes
kaarsenring kerstmis
kaarsenring kerstmis
kersthanger rood
kersthanger rood
kersttak gouden bessen
kersttak gouden bessen

Jungle stijl

Een kersttrend die echt opvalt dit jaar is de jungle stijl. Deze kenmerkt zich vooral door het gebruik van kerstballen in de vorm van een tijger of luipaardkop. Daarnaast mogen kerstballen met een tijgerprint ook niet ontbreken en maken deze jungle stijl in de kerstboom helemaal compleet. Ook linten met een tijgerprint zijn een goede aanvulling bij deze kersttrend.

Maak er wat mooie strikken van en decoreer hiermee de kerstboom of een kerstkrans. Hang deze tijger of luipaardkop kerstballen niet alleen in de kerstboom maar gebruik ze ook in bijvoorbeeld een mooie kerstkrans.

Naast de tijgerprint (of eigenlijk is het een onderdeel ervan) hoort bij deze de jungle stijl ook decoratie in de kleur goud. Dit in combinatie met de tijgerprint geeft dit een heel sfeervolle en jungleachtige uitstraling aan je kerstboom.

Wil je de junglestijl ook op tafel? Dat kan maak een mooi kerststuk met veel groen op tafel en verwerk daar een paar prachtige kerstballen of wat strikken met tijgerprint in.

Poedertinten

Mooie zachte pastelachtige poedertinten. Het is een van de belangrijkste kersttrends die we dit jaar zien. Je kan bijvoorbeeld voor de kerstdecoratie heel zacht poederachtig roze of blauw kiezen.

Wat je dan weer goed kan combineren met wat veren en of iets van bont (wel namaakbont). Om er een mooi winters geheel van te maken kan je het beste kiezen voor bont, pluimen en veren in de kleur wit. Dit geeft de kerstversiering een bijzondere maar ook een beetje een winters karakter en uitstraling.

Qua sfeer voelt het heel zacht en romantisch aan. Past perfect bij de sfeer van kerst waarbij samen zijn met familie en vrienden en gezelligheid centraal staan.

(bron)

Alles wit en zilver

Voor een mooie winterse uitstraling in de kerstversiering is wit en zilver een prachtige combinatie. Ook deze past helemaal in de kersttrends van 2023. Maak een combinatie van wit en zilver.

Ook nepsneeuw en bijvoorbeeld wat kersthangers in de vorm van een slee of schaats passen hier perfect bij. Maak er een mooi een winters tafereel van. De combinatie met zilver zorgt voor een extra feestelijke en glamouros tintje eraan.

 

(bron)

Gouden glorie

Ook de kleur goud zien we veel terugkomen in de kersttrends 2023. Wil je echt een gouden glorie creëren? Kies dan voor goudkleurige kerstballen en ornamenten afgewisseld met ornamenten en ballen met pailletten en glitters in goudkleur.

Niet alleen in de kerstboom maar bijvoorbeeld ook in een guirlande boven de deur of schouw en in een kerstkrans of mooi kerststuk op tafel. Het is overal goud wat er blinkt en dat geeft een extra feestelijke sfeer in huis en iets extra magisch aan de kerst.

Terug naar de natuur

Wil je het liever allemaal wat rustiger en natuurlijker? Dat kan back to nature is dan wellicht een trend van dit jaar die goed bij je past. Naast het gebruik van veel natuurlijke groen. (Zoals bijvoorbeeld dennentakken) zie je bij deze trend ook bijvoorbeeld veel hout en gedroogde bloemen als versiering.

Houten ornamenten en hangers voor in de kerstboom in combinatie met gedroogde bloemen en het natuurlijk groen zorgen helemaal voor de back to nature stijl in huis.

Roze kerstversiering

Erg leuk als je wat andere kerstversiering wilt: roze kerstversiering. Kies enkele opvallende versieringen uit zoals in deze kerstboom hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M o n i q u e (@woonique_no5)

Minimalistische kerstboom

 

(bron)

Nog lang niet genoeg van kerst? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Comments Off on Kersttrends 2023: Deze kerstdecoratie moet je in huis halen