keuken wrappen folie
Keuken

Keuken wrappen met folie: stappenplan, inspiratie en tips

Last Updated on January 28, 2022 by

Keuken wrappen met folie: stappenplan, inspiratie en tips: wil jij graag je keuken wrappen maar geen idee waar te starten? Wij schreven een handige gids voor jou vol met tips om zelf je keuken te wrappen: welke folie heb je nodig, wat kost het (prijs), kan je alle keukens wrappen,…

Alle tips en informatie voor het wrappen van jouw keuken

Is jouw keuken eigenlijk nog best in orde, maar ben je uitgekeken op de kleur of uitstraling? Dan is het wrappen van jouw keuken een fijne oplossing om een nieuwe look te creëren. Het is eenvoudig, snel en niet duur. In dit artikel vertellen we je alles over het wrappen van keukenkastjes en we geven je alle belangrijke tips voor het beste resultaat.

keuken wrappen folie
keuken wrappen folie

Photo by Point3D Commercial Imaging Ltd. on Unsplash

Wat is je keuken wrappen?

 

Wrappen betekent in het Engels inpakken. En dat is precies wat er met jouw keukenkastjes en lades gebeurt. Er komt een folie over bestaande kastjes of lades, hierdoor krijgt jouw keuken direct een hele andere uitstraling.

Hoeveel kost het?

 

Wat zijn de kosten van het wrappen van je keuken? Dat is helemaal afhankelijk van de grootte van jouw keuken, het aantal laden en kastjes en de folie die je kiest. We kunnen je een prijsindicatie geven, dan weet jij waar je ongeveer rekening mee moet houden.

Kleine keuken: tussen €450 – €800
Middelgrote keuken: tussen €800 – €1200
Grote keuken: tussen €1100 – €1600

Vraag in ieder geval een offerte op voor jouw het wrappen van jouw keuken bij een specialist. De hierboven genoemde prijzen zijn inclusief BTW en arbeidskosten.

Soorten folie

 

Keukens worden bijna altijd met vinyl gewrapt. Vinyl is sterk, zeer dun en flexibel. Door al deze eigenschappen is vinyl een goed materiaal om te gebruiken voor het wrappen van jouw keuken. Er zijn verschillende soorten plakfolie, met allemaal hun eigen kwaliteit en kenmerken. We lichten de varianten even voor je toe.

Matte folie

 

Hou je van een strakke en moderne keuken? Dan is de kans groot dat je kiest voor een matte folie. Matte folie weerkaatst geen licht, zo heeft jouw keuken een rustige uitstraling. Voor wat betreft de kleuren is er een grote keuze. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat bij jouw interieur past.

Hoogglans folie

 

Ga jij voor een luxe uitstraling, dan is het gebruik van hoogglans folie een goede keuze. De toplaag op het vinyl zorgt voor de glans. Met hoogglans folie heb jij in een mum van tijd een chique keuken. Hoogglans folie is er ook in meerdere kleuren, vooral wit wordt vaak gebruikt omdat een keuken dan ook ruimtelijker oogt.

Folie met opdruk

 

Wil jij de uitstraling van jouw keuken helemaal veranderen, dan kan je kiezen voor folie waarmee het lijkt of jouw kastjes van een ander materiaal gemaakt zijn. Zo krijgt jouw keuken met kunststof keukenkastjes met deze soort plakfolie een marmer uitstraling of betonlook. Hoe cool is dat!

Voordelen van je keuken wrappen

Kies je ervoor om je keuken te wrappen? Dan kan jij profiteren van een aantal voordelen.

Betaalbaar

Wrappen is beter voor je portemonnee dan het spuiten of zelfs helemaal vervangen van je keukenkastjes.

Snel resultaat

Het wrappen van jouw keuken gaat snel. Het is meestal in een dag gebeurd. Zo kan je direct genieten zonder dat je een lange tijd in een verbouwing van de keuken zit.

Makkelijk weer te verwijderen

Wil je de folie op de keukenkastjes verwijderen? Dat kan snel en gemakkelijk, zodat de look van je keuken prima nogmaals te veranderen is.

Minder gevoelig voor beschadigingen

Wrap je de keuken met een goede kwaliteit folie, dan is deze minder gevoelig voor beschadigingen dan dat je de keukenkastjes laat overspuiten.

Strakke uitstraling, zonder strepen

Als de folie goed is aangebracht heef jouw keuken een strakke uitstraling. Je hebt dan geen last van strepen of andere onvolkomenheden die bij verf wel kunnen ontstaan.

Grote keuze uit folies

Plakfolie is beschikbaar in mooie kleuren en patronen.

Nadelen van je keuken wrappen

Wrappen heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Kies jij voor het wrappen van je keuken, houd dan rekening met de volgende nadelen.

Folie kan beschadigen

Kies je voor een te dunne folie van mindere kwaliteit, dan kunnen beschadigingen ontstaan die helaas goed zichtbaar zijn.

Folie kan loslaten

Laat de folie los, dan kan dit te maken hebben met verschillende oorzaken. Het klimaat in de woning, de ondergrond waarop de folie is aangebracht, de hoeveelheid lijm of de foliekwaliteit.

Folie kan gaan bobbelen

Keukenfolie is gevoelig voor warmte en vocht. Met name op de plekken bij de oven, vaatwasser of het fornuis moet je goed uitkijken.

Tips om je keukenkastjes te wrappen

Natuurlijk ga jij met wrappen voor een mooi resultaat en een lange levensduur. De volgende tips zijn daarom belangrijk. Volg je deze tips, dan ben jij lang verzekerd van een mooie keuken.

Ga voor een goede kwaliteit van de folie

Bespaar niet op de kwaliteit van de folie. Is de folie niet van goede kwaliteit, dan zullen er sneller beschadigingen op de kastjes ontstaan. Sommige soorten folie zijn te dun en te kwetsbaar.

Zorg voor een goed klimaat in huis

Een vochtig klimaat in huis zorgt ervoor dat de lijm zich minder goed hecht waardoor de folie loslaat. Dat is zonde. Zorg voor een goede ventilatie in jouw woning en een omgeving die niet te koud én niet te warm is.

Maak voor het wrappen alles goed schoon

Voordat de wrapklus start is het van belang dat alles vrij is gemaakt van stof en vet. Wil je een goed en strak resultaat, dan moet je dus eerst alles goed schoonmaken.

Wat doen tegen luchtbellen?

Luchtbellen onder de folie moet je echt proberen te voorkomen. Deze luchtbellen ontstaan door warmte en kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door de warmte van apparaten zoals een waterkoker of broodrooster. Zorg ervoor dat alle warme apparaten zover mogelijk bij de gewrapte delen van jouw keuken vandaan staan.

Ons advies: laat je adviseren

Je wilt natuurlijk de goede keuzes maken als je besluit de keuken te gaan wrappen. Ons advies is daarom ook om je goed te laten adviseren bij de aanschaf van wrapfolie en het (laten) aanbrengen daarvan.

Keuken wrappen: voor en na

Nog meer keukeninspiratie nodig?

Comments Off on Keuken wrappen met folie: stappenplan, inspiratie en tips