Tuin en planten

Welke bomen hebben bloesems: mooiste bloesembomen

Last Updated on March 23, 2023 by

Er zijn vele soorten bomen met prachtige bloesems die een vleugje kleur en schoonheid in uw tuin kunnen brengen. Tot de populairste bloesembomen behoren kersen-, appel-, magnolia- en perenbomen.

bomen met bloesems
bomen met bloesems

Bomen met bloesems

bloesem bomen
bloesem bomen

Kerselaren

Vooral kerselaren zijn de schattigste bomen als ze in bloei staan! De treurkers (Prunus x subhirtella) staat vooral bekend om zijn sierlijk neerhangende takken die in het voorjaar bedekt kunnen zijn met witte of roze bloemen.

De Yoshino-kers (Prunus x yedoensis) is een andere populaire variëteit; hij heeft lang aanhoudende trossen met geurende witte bloemen, waardoor hij zeer geschikt is voor tuinen en parken.

kersenbloesem
kersenbloesem

Appelbomen

Appelbomen zijn er in allerlei kleuren, maten en vormen. De meeste appelbomen bloeien in het voorjaar met prachtige witte of roze bloemen die worden gevolgd door heerlijke appels.

appelboom bloesem
appelboom bloesem

De populaire Red Delicious appelboom staat bekend om zijn felrode vruchten en geurige witte bloemen; terwijl de Golden Delicious gewaardeerd wordt om zijn zoete gele appels en opzichtige witte bloemen.

bloesem appelboom
bloesem appelboom

Magnolia

Magnoliabomen zorgen voor een majestueuze aanblik wanneer ze in het vroege voorjaar in bloei staan! Ze zijn vooral populair vanwege hun enorme komvormige bloemen in kleuren variërend van roomwit tot dieppaars.

magnolia
magnolia

Magnolia’s groeien meestal langzaam, maar kunnen tot 30 meter hoog worden.

Perenbomen

Perenbomen hebben ook prachtige bloesems, variërend van zuiver wit tot roze tinten. Ze zijn geliefd om hun geurige bloemen en heerlijke vruchten. Het populairste ras, de Bartlett-peer, heeft witte bloesems en is een uitstekende keuze als u in de nazomer van sappige peren wilt genieten.

perenbloesem
perenbloesem

Perzikbomen

Perzikbomen zijn perfect om in de late winter of het vroege voorjaar een vleugje kleur aan de tuin toe te voegen. De roze en witte bloemen barsten van leven voordat hun vruchten rijpen tot perziken met een zoete smaak.

perzikbloesem
perzikbloesem

Van sommige variëteiten kunt u ook genieten als sierboom, zoals de treurperzik (Prunus persica ‘Nemaguard’).

Amandelboom

De amandelboom is een andere populaire keuze voor zijn mooie roze bloesems. Het is een snelgroeiende boom, die tot een meter hoog kan worden en daardoor perfect is als sierboom of als schaduwboom in de tuin. Amandelbomen zijn ook een goede voedselbron met hun heerlijke noten.

amandelbloesem
amandelbloesem

Welke soort bloesemboom u ook kiest, deze schoonheden zullen zeker een vleugje kleur en charme in uw tuin brengen!

Pruimenboom

En, wat denk je van een pruimenboom? Pruimenbomen bloeien in het voorjaar met prachtige witte tot roze bloemen en worden gevolgd door heerlijke pruimen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel bladverliezende als groenblijvende variëteiten en kunnen een geweldige aanwinst zijn voor elke tuin.

pruim bloesem
pruim bloesem

Ik woonde vroeger in een straat vol pruimenbomen die ieder voorjaar echt prachtig in bloei stonden, ik vond dat altijd fantastisch! Zo jammer dat het altijd maar een korte tijd is.

Welke boom u ook kiest, deze prachtige bloesembomen brengen schoonheid en vreugde in uw tuin. Met hun kleurrijke bloemen en zoete geuren geven ze elke buitenruimte een uitnodigend gevoel! Dus waarom kiest u er vandaag niet een en heeft u uw eigen stukje paradijs?

mooie bloesembomen
mooie bloesembomen

Dit zijn slechts enkele van de populairste soorten bloesembomen die u in tuinen over de hele wereld kunt vinden. Met een zorgvuldige selectie en de juiste verzorging zullen deze bomen het hele jaar door schoonheid en vreugde brengen!

Comments Off on Welke bomen hebben bloesems: mooiste bloesembomen