instagram planten
Tuin en planten

De leukste Instagram-accounts voor planten (voor plant moms & dads)

Last Updated on February 26, 2022 by

Ojee, weer een plant erbij?

Planten kun je simpelweg niet genoeg hebben. Door een aantal planten toe te voegen aan het interieur, maak je een huis meteen al sfeervol en gezellig. En dat niet alleen! Wist je dat planten in huis hebben ook heel gezond is?

Het zorgt voor extra zuurstof, ze breken stofdeeltjes af, ze verminderen kooldioxide wat ze omzetten in zuurstof, en ze verbeteren ook nog eens de kwaliteit van de luchtvochtigheid in huis. Iedere plant heeft zo zijn eigen kwaliteiten.

instagram planten
instagram planten

Photo by Olenka Zhuk on Unsplash

De Aloë Vera, Lepelplant en Vrouwentong staan bekend als één van de gezondere planten. Zo zuivert de Aloë Vera chemicaliën en waarschuwt wanneer de lucht vies is door bruine vlekjes te vertonen, de Vrouwentong zet koolmonoxide om in extra zuurstof, en de Lepelplant heeft luchtzuiverende eigenschappen en scoort hoog in verschillende onderzoeken over gezonde planten.

Lees meer over luchtzuiverende planten! 

Redenen genoeg om even een tuincentrum op te zoeken!

Omdat wij begrijpen hoe blij planten je kunnen maken zijn we op zoek gegaan naar de allerleukste Instagram-accounts voor en door plant-lovers, plant-moms en andere inspirerende plant-accounts. Speciaal voor iedereen die net zo blij wordt van planten als wij! Want eerlijk is eerlijk… Een interieur kan nog zo stijlvol, rustgevend of kleurrijk ingericht zijn, een inrichting is pas af met planten!

Instagram accounts voor plant moms & plant dads

@amandaraewright

Planten, planten en nog eens planten! Amanda deelt dagelijks prachtige foto’s van haar eigen interieur. Kun je ooit genoeg planten hebben? Amanda vindt van niet, en wij kunnen het daar alleen maar mee eens zijn!

Naast haar inspirerende foto’s deelt ze ook regelmatig tips over het onderhouden van diverse soorten planten en mag je haar vragen stellen. Daarnaast heeft ze ook een webshop met de mooiste zelfgemaakte sleutelhangers van natuurlijk… Planten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amanda Rae Wright (@amandaraewright)

@plantaddictsanon

Dit account valt meteen op door de prachtige foto’s die ze hier gebruiken. Dagelijks post dit @plantaddictsanon planten uit haar eigen assortiment en deelt ook veel tips over hoe deze te onderhouden. Een inspirerend en onmisbaar account voor in jouw Instagram-timeline!

@sharinawiththeplants

Onder een nieuwe naam gaat Sharina graag verder met het delen van haar liefde voor planten. En wij worden daar heel blij van!

Ze laat haar nieuwste aanwinsten zien en deelt waar ze deze heeft gehaald. Jammer genoeg niet in Nederland, maar doordat ze de namen deelt is het eenvoudig om ze ook in Nederland te kunnen vinden.

Haar foto’s zijn prachtig en wat wij een hele leuke aanvulling vinden is dat ze zichzelf ook regelmatig laat zien. Super tof om te zien wie er achter het account zit!

@thejungletown

Op het Instagram-account van @thejungletown vind je voorbeelden van interieurs waar meer planten zijn dan iets anders. De pagina heet dan ook niet voor niets ‘Jungle Town’!

Zij posten onder het motto van: “Hoe meer planten, hoe beter”! Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn, toch?

 

@onemoreplantplease

Samen met zijn hond Nash laat Quentin zien hoe gezellig planten zijn in je interieur. Met zijn minimalistische inrichting is er heel wat ruimte voor diverse soorten planten – en daar maakt hij dan ook maar wat graag gebruik van.

Daarnaast vonden wij het ook leuk om een keer een man te zien met een passie voor planten!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quentin (@onemoreplantplease)

@wildernisamsterdam

Wij worden blij van dit account! Dagelijks delen ze inspirerende foto’s van hun eigen webshop en ook van het interieur van hun volgers en klanten.

Een bijkomend voordeel is dat de winkel in Nederland en wel in Amsterdam zit! Je kunt dus gerust een keertje langs gaan of eenvoudig online bestellen via hun webshop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wildernis (@wildernisamsterdam)

@plantsinfocus

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe screensaver voor je telefoon of een nieuwe achtergrond voor je laptop, dan is dit account zeker een aanrader! @plantsinfocus deelt prachtige foto’s van diverse planten vanuit een hele interessante hoek. Kijkplezier gegarandeerd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PLANTS IN FOCUS (@plantsinfocus)

Comments Off on De leukste Instagram-accounts voor planten (voor plant moms & dads)