planten badkamer
Tuin en planten

De ideale planten voor in jouw badkamer

Last Updated on February 26, 2022 by

De ideale planten voor in jouw badkamer

Planten in de badkamer zijn hip. Dat heeft zo zijn voordelen. Wist je dat planten in de badkamer niet alleen mooi ogen, maar ook goed zijn voor je gezondheid?

Zo zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit, en dragen ze bij tot een beter humeur. Niet alle planten zijn even geschikt om als badkamerplant te dienen.

Zo kies je liefst voor planten die goed gedijen in een vochtig klimaat. Hieronder geven we je alvast enkele tips.

planten badkamer
planten badkamer

Photo by Jared Rice on Unsplash

Voordelen van planten in je badkamer

Planten zorgen voor een aangename sfeer in de badkamer. Een fijne combinatie van grote en kleine planten op de juiste plekken zorgt voor een instant spa gevoel. Bovendien staat de kleur groen bekend om zijn kalmerende werking. Ideaal voor in de badkamer.

Planten zorgen niet alleen voor een fijne sfeer in de badkamer, ze dragen ook bij tot een betere luchtkwaliteit. Heel wat huizen hebben een te droge lucht, wat slecht is voor de gezondheid.

Gelukkig zorgen planten ervoor dat de luchtvochtigheid verbetert. Bovendien zuiveren ze de lucht ook nog eens van ongewenste bacteriën, en giftige stoffen.

badkamerplanten
badkamerplanten

Photo by Beazy on Unsplash

Niet elke plant is even geschikt als badkamerplant. Om het jou makkelijk te maken geven we hieronder alvast een lijstje.

Ideale planten in de badkamer

Aloe Vera

Aloe Vera is een ideale plant voor in de badkamer. Hij heeft niet veel water nodig, een keer in de twee weken volstaat. Hoewel de plant het liefst aan het raam staat, gedijt hij ook in een meer donkere badkamer goed.

Hij houdt bovendien van warmte, en vindt het dus niet erg als de badkamer lekker warm is. Het sap van de Aloe Vera plant heeft een geneeskrachtige werking.

Lepelplant

De lepelplant komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud. Hij houdt dus van warme en vochtige omstandigheden.

In de zomer heeft de plant meer water nodig dan in de winter. De plant is erg goed in het zuiveren van gifstoffen uit de lucht. Bovendien krijgt hij prachtige witte bloemen.

Varen

Varens zijn de ideale badkamerplanten. Ze gedijen goed in vochtige ruimtes en hebben niet veel licht nodig.

Om je varens blij en gezond te houden, moet je ze wel regelmatig water geven. Dit doe je liefst met een plantenspuit, in plaats van rechtstreeks te gieten. Varens hebben een sterk zuiverend vermogen, en halen zo de giftige stoffen uit de lucht.

Varens bestaan er in allerlei soorten en kleuren. Typische kleuren zijn groen, grijs en rood. Zo vind je altijd een varen die bij jouw badkamer past.

Orchidee

Een orchidee is een erg leuke toevoeging aan jouw badkamer. Orchideeën hebben kleurrijke bloemen, en geven je badkamer net dat ietsje meer luxe gevoel.

De hogere vochtigheidsgraad in de badkamer zorgt ervoor dat de bloemen minder snel verwelken. Let wel, orchideeën hebben veel licht nodig. Zet ze dus dicht bij het raam.

Sanseveria

De sanseveria is ook wel gekend onder de naam vrouwentong. Het is een van de makkelijkste planten om in je badkamer te houden. Oorspronkelijk komt deze plant uit de woestijn.

Hij kan dus wel tegen een stootje! De plant heeft weinig water en verzorging nodig en gedijt het beste op een plekje met veel licht, maar niet in de volle zon.

Drakenplant

De drakenplant floreert in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Ideaal voor in de badkamer dus. Een drakenplant heeft weinig water en verzorging nodig.

Tijdens de wintermaanden kan hij tot wel enkele weken zonder water. Hij staat het liefst niet direct aan het raam.

Graslelie

De graslelie is een plant die zowel in een donkere als lichtere badkamer goed gedijt. Dit plantje wordt ook wel spinnenplantje genoemd.

De graslelie heeft weinig verzorging nodig en is een originele aanwinst voor je badkamer.

Kentia Palm

De Kentia Palm is een heel fijne plant voor in de badkamer. Hij heeft weinig verzorging nodig en zorgt voor een optimale luchtkwaliteit in jouw badkamer.

Bovendien zorgt deze grotere plant meteen voor een tropische, luxe sfeer.

Lees ook: ideale planten voor in de babykamer