kleine tuin inrichten
Tuin en planten

Hoe een kleine tuin inrichten?

Last Updated on February 26, 2022 by

Hoe een kleine tuin inrichten?

Er zijn een hoop mensen in Nederland die een kleine tuin hebben. Het hebben van een kleine tuin betekent niet dat je deze niet leuk kunt inrichten.

Uiteraard is het makkelijker om een grote tuin precies zo in te richten als jij wilt, Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat een kleine tuin niets waard is. Integendeel zelfs. Met een kleine tuin kun je een hele hoop Leuke dingen voor elkaar krijgen.

In deze tekst gaan we je daarom een aantal tips geven om een kleine tuin in te richten zodat deze net zo functioneel is als een grotere tuin.

kleine tuin inrichten
kleine tuin inrichten

Photo by Thierry Lemaitre on Unsplash

Tuinmeubelen voor een kleine tuin

Aller eerst gaan we dan even kijken naar de tuin meubelen die in de tuin kunt plaatsen. Vaak denken mensen met een kleine tuin dat zijn geen ruimte hebben voor tuinmeubelen. Dat is zeker niet het geval, je moet er alleen iets slimmer mee omgaan.

Bij een kleine tuin is het handiger om te kiezen voor de hoognodige meubels. Een grote loungeset neemt direct een groot gedeelte van de tuin in beslag en is zonde voor de ruimte. Je kunt er dan bijvoorbeeld beter voor kiezen om een bartafel te nemen.

Hier kun je vervolgens een aantal krukken bij kopen zodat je ook aan de bartafel kunt zitten eventueel. Een bartafel maak namelijk gebruik van de hoogte en veel minder van de breedte in de tuin. Voor een kleine tuin is dit dan ook veel functionele dan om te kiezen voor een grote loungesets.

Denk bij het nemen van een tuinset voor in een kleinere tuin dus goed na over de ruimte die het in beslag gaat nemen.

Leuke tuinaccessoires

Ook een kleine tuin wil je natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. Je kunt er dan het beste voor kiezen om accessoires in de tuin te plaatsen. Een kleinere tuin hoeft niet te betekenen dat er geen accessoires in de tuin passen.

Ook hier moet je goed nadenken over de grootte van de accessoires die je wilt gaan aanschaffen. Grotere spullen nemen nou eenmaal meer ruimte in beslag dus wanneer je de ruimte van de tuin zo functioneel mogelijk wilt benutten, is het handiger om te kiezen voor kleine accessoires.

Er zijn een hele hoop kleine accessoires te vinden die de tuin net iets vrolijker kunnen maken je kunt dan dus vervolgens kiezen voor kleinere plantenpotten in plaats van de hele grote die we tegenwoordig veel zien. Omdat de tuin kleiner is is het alsnog allemaal in verhouding met elkaar.

Verlichting

Ook verlichting zorgt natuurlijk altijd voor wat extra gezelligheid in de tuin. Je kunt kiezen voor verschillende soorten lampen die de tuin opvrolijken en deze lampen hoeven natuurlijk nooit veel ruimte in beslag te nemen.

Deze lampen zullen daar in de warme zomeravonden wel voor zorgen dat het allemaal net wat gezelliger is om buiten te zitten in de kleine tuin.

Planten in een kleine tuin

Gelukkig is het helemaal niet nodig om veel ruimte in de tuin te hebben om beplanting in de tuin te nemen. Er zijn talloze opties die het mogelijk maken om alsnog de planten in de tuin te nemen wanneer de tuin nou eenmaal wat minder ruimte heeft.

Denk bijvoorbeeld aan verticaal tuinieren. Er zijn verschillende opties die het mogelijk maken om te tuinieren aan de wand.Op die manier kun je alsnog allerlei verschillende beplanting in de tuin Nemen zonder dat je hiervoor heel veel ruimte moet opofferen.

Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om beplanting te nemen die in potten past. Ook is het alsnog mogelijk om beplanting te nemen die via de muur omhoog groeit denk bijvoorbeeld aan een klimop.

Klimop is een plant die de tuin een stuk gezelliger maakt maar daarvoor nauwelijks ruimte gebruikt omdat de klimop via de muur omhoog groeit. Zoals je ziet zijn er voldoende opties voor beplanting en kan je heel leuk je tuin inrichten met meer plaatsbesparende ideetjes zoals klimplanten op een schutting.

Comments Off on Hoe een kleine tuin inrichten?