planten honden verjagen
Tuin en planten

Deze planten verjagen honden: dit helpt tegen poepende honden

Last Updated on April 27, 2023 by

Deze planten verjagen honden: natuurlijke oplossingen voor een hondvriendelijke tuin

Als eigenaar van een tuin en een hond, weet ik hoe vervelend het kan zijn wanneer je viervoeter je mooie planten verwoest. Naast het beschermen van je tuin, is het ook belangrijk om te zorgen dat je hond geen giftige planten binnenkrijgt. We hebben in onze voortuin echt enorm veel last van poepende honden en hondenstront in je voortuin is echt geen lachertje. Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om deze planten te verjagen.

planten honden verjagen
planten honden verjagen

Er zijn verschillende planten die je kunt gebruiken om honden af te schrikken. Sommige planten zijn honden-proof en kunnen stevig genoeg zijn om een hond af te weren. Andere planten zijn giftig voor honden en moeten vermeden worden. Naast het gebruik van planten zijn er ook andere manieren om honden te verjagen, zoals het gebruik van geur of geluid. In dit artikel zal ik verschillende manieren bespreken om honden uit je tuin te houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders is en sommige methoden beter werken dan andere. Het kan zijn dat je verschillende methoden moet uitproberen voordat je de beste oplossing voor jouw situatie vindt. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en niet op te geven. Met de juiste aanpak kun je ervoor zorgen dat je hond en je tuin veilig zijn.

honden weren planten
honden weren planten

Waarom planten gebruiken om honden te verjagen?

Als hondenliefhebber begrijp ik dat honden soms overlast kunnen veroorzaken. Het kan zijn dat je buren hebben geklaagd over het blaffen van je hond of dat honden in je tuin komen en deze vernielen. In plaats van agressieve methoden te gebruiken om honden te verjagen, zoals schreeuwen of fysieke afschrikking, kan het gebruik van planten een natuurlijke en effectieve oplossing bieden.

hondenwerende planten 2
hondenwerende planten 2

Planten kunnen helpen om honden te ontmoedigen om in je tuin te komen en te blijven, zonder dat ze schade toebrengen aan de hond. Veel planten hebben een sterke geur of smaak waar honden niet van houden en zullen daarom wegblijven. Andere planten hebben stekels of doornen die honden kunnen afschrikken. Het gebruik van planten om honden te verjagen is ook een milieuvriendelijke oplossing die geen schade toebrengt aan de omgeving of de hond.

planten die honden uit je tuin weren
planten die honden uit je tuin weren

Hoewel het gebruik van planten om honden te verjagen niet voor alle situaties geschikt is, kan het een effectieve en natuurlijke oplossing bieden voor veel huiseigenaren. Door het gebruik van de juiste planten en strategieën kun je op een humane manier voorkomen dat honden je tuin vernielen of overlast veroorzaken.

Planten die honden afschrikken

Als je ongewenst hondengedrag of poepende honden wilt voorkomen, kan het planten van bepaalde soorten planten in je tuin een effectieve oplossing zijn. Hieronder vind je een lijst met planten die honden afschrikken.

Lavendel

Lavendel is een mooie paarse plant die bekend staat om zijn kalmerende geur. Maar wist je dat honden een hekel hebben aan de geur van lavendel? Het planten van lavendel in je tuin kan daarom helpen om honden weg te houden.

lavendel
lavendel

Citronella

Citronella is een plant met een sterke citroengeur. Deze geur is zeer onaangenaam voor honden en kan hen afschrikken. Het planten van citronella in je tuin kan daarom een effectieve manier zijn om honden weg te houden.

citronella gras
citronella gras

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken. Maar wist je dat rozemarijn ook kan helpen om honden weg te houden? Honden hebben namelijk een hekel aan de geur van rozemarijn. Het planten van rozemarijn in je tuin kan daarom een goede oplossing zijn.

rozemarijn
rozemarijn

Geraniums

Geraniums zijn mooie bloemen die bekend staan om hun heldere kleuren en sterke geur. Maar wist je dat honden een hekel hebben aan de geur van geraniums? Het planten van geraniums in je tuin kan daarom helpen om honden weg te houden.

geraniums 2
geraniums 2

Kattenkruid

Kattenkruid is een plant die bekend staat om zijn aantrekkingskracht op katten. Maar wist je dat honden een hekel hebben aan de geur van kattenkruid? Het planten van kattenkruid in je tuin kan daarom een effectieve manier zijn om honden weg te houden.

kattenkruid
kattenkruid

Hoe deze planten te gebruiken

hondenwerende planten
hondenwerende planten

Er zijn verschillende manieren om deze planten te gebruiken om honden te verjagen. Hieronder staan drie opties:

Optie 1: Planten in de tuin plaatsen

Door deze planten in de tuin te plaatsen, kunnen ze helpen om honden op afstand te houden. Plaats de planten op strategische plaatsen, zoals langs de randen van de tuin of rondom plantenbakken. Hieronder staan een aantal planten die je kunt gebruiken:

Planten Reden waarom ze werken
Lavendel De geur van lavendel is onaangenaam voor honden, waardoor ze uit de buurt blijven.
Rozemarijn Rozemarijn heeft een sterke geur die honden niet prettig vinden.
Citronella De geur van citronella is onaangenaam voor honden en kan ze op afstand houden.

Optie 2: Planten in potten plaatsen

Als je geen tuin hebt, kun je deze planten ook in potten plaatsen en op strategische plaatsen neerzetten. Hieronder staan een aantal planten die je kunt gebruiken:

  • Basilicum
  • Goudsbloem
  • Munt

Deze planten hebben allemaal een sterke geur die honden niet prettig vinden.

Optie 3: Essentiële oliën gebruiken

Je kunt ook essentiële oliën gebruiken om honden op afstand te houden. Hieronder staan een aantal oliën die je kunt gebruiken:

  • Pepermuntolie
  • Citroenolie
  • Kaneelolie

Je kunt deze oliën verdunnen met water en in een spuitfles doen. Spuit de oplossing op plaatsen waar honden niet welkom zijn, zoals rondom plantenbakken of op de stoep. Let op: gebruik niet te veel olie, want dit kan schadelijk zijn voor de hond.

Overige tips om honden te verjagen

Geluid maken

Als u honden uit uw tuin wilt houden, kan het helpen om geluid te maken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld een fluitje gebruiken of een app downloaden op uw telefoon waarmee u hoge tonen kunt afspelen. Een andere optie is om een radio of speaker in uw tuin te zetten en deze op een hoog volume af te spelen. Honden zijn gevoelig voor harde en onverwachte geluiden, dus dit kan hen afschrikken.

Water gebruiken

Een andere manier om honden te verjagen is door water te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een tuinslang gebruiken om water op de honden te spuiten als ze uw tuin binnenkomen. Dit kan hen afschrikken en ervoor zorgen dat ze niet meer terugkomen. Een andere optie is om een water-stop te gebruiken, een apparaat dat een combinatie van waterstralen en lichtflitsen gebruikt om dieren af te schrikken.

Ultrasone apparaten

Een derde optie is om ultrasone apparaten te gebruiken. Dit zijn apparaten die hoge tonen afspelen die voor mensen niet hoorbaar zijn, maar wel voor dieren. Honden zijn gevoelig voor deze tonen en kunnen erdoor worden afgeschrikt. Er zijn verschillende soorten ultrasone apparaten verkrijgbaar, zoals apparaten die werken op zonne-energie of op batterijen.

Let wel op: niet alleen honden horen deze geluiden, ook andere dieren én mensen kunnen hier flink wat last van hebben. Wij hebben buren verder in de straat met zo’n ultrasone apparaten en ik zou eerlijk gezegd niet graag naast hen wonen.

Conclusie

Na het onderzoeken van verschillende methoden om honden uit de tuin te houden, heb ik ontdekt dat er verschillende planten zijn die honden kunnen ontmoedigen om in de tuin te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle planten veilig zijn voor honden. Sommige planten kunnen giftig zijn en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de lijst met giftige planten voor honden te raadplegen voordat je nieuwe planten in de tuin plaatst.

Als je planten wilt gebruiken om honden te ontmoedigen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Sommige planten hebben een geur waar honden niet van houden, terwijl andere planten stekels hebben die honden kunnen afschrikken. Hieronder vind je een overzicht van planten die je kunt gebruiken om honden uit de tuin te houden:

Plant Kenmerken
Lavendel Heeft een geur waar honden niet van houden
Pioenroos Stevige plant die hoog genoeg is om honden af te weren
Verbena Stevige plant die hoog genoeg is om honden af te weren
Ruige rudbeckia Stevige plant die hoog genoeg is om honden af te weren
Japanse sneeuwbal Bestand tegen hondenurine

Naast het gebruik van planten zijn er ook andere methoden om honden uit de tuin te houden. Het gebruik van een hek kan bijvoorbeeld effectief zijn, vooral als het hek hoog genoeg is. Daarnaast kan het gebruik van ultrasone geluiden of geuren ook helpen om honden af te schrikken.

Als je honden uit de tuin wilt houden, is het belangrijk om verschillende methoden te combineren. Het gebruik van planten alleen zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om honden volledig uit de tuin te houden. Door verschillende methoden te combineren, kun je echter wel de kans verminderen dat honden je tuin betreden.

Comments Off on Deze planten verjagen honden: dit helpt tegen poepende honden