hoe sprinkhaan bestrijden
Tuin en planten

Hoe sprinkhanen bestrijden in de tuin? Zijn ze schadelijk?

Last Updated on March 4, 2023 by

Sprinkhanen zijn een van de meest voorkomende tuinplagen. Ze kunnen uw planten beschadigen door hun bladeren en bloemen op te eten, dus het is belangrijk om maatregelen te nemen om ze te bestrijden. Er zijn veel methoden om sprinkhanen te bestrijden, maar sommige zijn effectiever dan andere, afhankelijk van de situatie.

sprinkhaan bestrijden
sprinkhaan bestrijden

Zijn sprinkhanen schadelijk?

Ja, sprinkhanen kunnen schadelijk zijn in uw tuin omdat ze veel vegetatie eten. Niet alleen eten ze een deel van uw gewassen of sierplanten op, maar ze kunnen ook ziekten overbrengen die andere insecten of dieren kunnen schaden. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om ze zo snel mogelijk te bestrijden voordat ze grote schade aanrichten in uw tuin.

sprinkhanen schadelijk tuin
sprinkhanen schadelijk tuin

Welke insecten eten grassprinkhanen?

Er zijn veel verschillende insecten die sprinkhanen eten. Deze omvatten sommige roofwespen, kevers, en spinnen. Zij kunnen helpen om de populatie sprinkhanen in uw tuin onder controle te houden.

hoe sprinkhaan bestrijden
hoe sprinkhaan bestrijden

Hier zijn 20 tips om sprinkhanen te bestrijden:

1. Plant insectenwerende planten zoals goudsbloemen of knoflook in uw tuin om sprinkhanen af te schrikken.

2. Pluk grote aantallen sprinkhanen die u in uw tuin vindt en gooi ze weg van uw erf.

3. Gebruik een stofzuiger of een klein handgereedschap om volwassen sprinkhanen uit gebladerte, bloemen en groenten te verwijderen voordat ze eieren leggen in de grond of op andere plaatsen.

4. Bespuit uw planten met een natuurlijke, niet-giftige insecticide zeep om de sprinkhaanpopulatie in uw tuin te verminderen.

5. Introduceer nuttige insecten zoals roofwespen en lieveheersbeestjes in uw tuin, die zich voeden met sprinkhanen en helpen hun aantallen op natuurlijke wijze onder controle te houden.

6. Zet plakvallen rond de omtrek van uw tuin om volwassen sprinkhanen te vangen voordat ze binnenkomen.

7. Strooi diatomeeënaarde rond gebieden waar sprinkhanen voorkomen, omdat het ze kan doden als ze ermee in contact komen.

8. Plant hogere planten aan de rand van uw tuin om een “barrière” te vormen tussen de sprinkhanen en andere delen van uw tuin.

sprinkhanen bestrijden
sprinkhanen bestrijden

9. Gebruik rijshoezen op uw planten om ze te beschermen tegen sprinkhanen en ander ongedierte.

10. Strooi een dunne laag mulch rond gebieden waar sprinkhanen voorkomen, want dat kan ze helpen afschrikken en vangen.

11. Moedig vogels aan om uw tuin te bezoeken door te zorgen voor vogelbaden of voedselbronnen zoals zonnebloempitten; vogels voeden zich met sprinkhanen en kunnen helpen hun aantal te beperken.

12. Verwijder onkruid in uw tuin, omdat het een schuilplaats is voor sprinkhanen en een bron van voedsel voor hen kan zijn.

13. Houd de omtrek van uw tuin vrij van puin, lang gras en struiken die sprinkhanen kunnen aantrekken op zoek naar beschutting of voedsel.

14. Geef uw tuin regelmatig en vroeg in de ochtend water, want droge omstandigheden kunnen sprinkhanen aantrekken die op zoek zijn naar waterbronnen.

15. Pluk met de hand of gebruik een stofzuiger om sprinkhaaneieren uit de grond te verwijderen voordat ze uitkomen.

16. Probeer rijmarkeringen met reflecterende oppervlakken rond uw tuin te gebruiken, omdat deze kunnen helpen sprinkhanen weg te houden van bepaalde gebieden.

17. Verminder de verlichting rond uw tuin ‘s nachts, omdat dit kan helpen sprinkhanen weg te houden.

18. Plant bloemen waarvan bekend is dat ze aantrekkelijk zijn voor nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, die sprinkhanen en ander ongedierte eten.

19. Gebruik feromoonvallen om volwassen sprinkhanen te vangen en hun aantal in uw tuin verminderen.

20. Als al het andere faalt, kunt u overwegen een professionele ongediertebestrijdingsdienst in te huren om u van de sprinkhanen in uw tuin af te helpen.

Wanneer moet u een ongediertebestrijder inhuren?

Als je andere methoden hebt geprobeerd om sprinkhanen te bestrijden, maar deze niet succesvol waren, dan is het misschien tijd om een ongediertebestrijder in te huren. Professionele ongediertebestrijders zijn opgeleid en ervaren in het bestrijden van verschillende soorten ongedierte, waaronder sprinkhanen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat het probleem snel en effectief wordt aangepakt.

sprinkhanen bestrijden 2
sprinkhanen bestrijden 2

Zij geven ook advies over hoe u toekomstige plagen kunt voorkomen en hoe u uw tuin kunt beschermen tegen mogelijke schade door dit ongedierte. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen als uw tuin wordt overspoeld door sprinkhanen, want ze kunnen zich snel vermenigvuldigen en ernstige schade toebrengen aan planten en gewassen. Professionele ongediertebestrijders kunnen de situatie beoordelen en de nodige behandeling bieden om van het probleem af te komen.

Kortom, er zijn een aantal manieren waarop u sprinkhanen in uw tuin kunt bestrijden. Van het met de hand plukken of het gebruik van een stofzuiger, tot het introduceren van nuttige insecten zoals roofwespen of lieveheersbeestjes in uw tuin. Als geen van deze methoden voor u werkt, is het misschien tijd om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen die de situatie kan beoordelen en effectieve oplossingen kan bieden.

sprinkhanen bestrijden oogst beschermen
sprinkhanen bestrijden oogst beschermen
Comments Off on Hoe sprinkhanen bestrijden in de tuin? Zijn ze schadelijk?