Kerst

Hoe een kunstkerstboom (nepkerstboom) kiezen?

Last Updated on March 23, 2023 by

Hoe een kunstkerstboom (nepkerstboom) kiezen?

Kunstkerstbomen uitzoeken

Een van de belangrijkste onderdelen van de feestdagen is het vinden van de boom die bij jou past, maar veel mensen hebben in de loop der jaren bezwaar gemaakt tegen het kappen van deze bomen, omdat dat schadelijk is voor het milieu.

Daarom zijn nepbomen in de loop der jaren steeds meer gebruikt, maar jij weet misschien niet altijd hoe je de juiste kunt vinden. Dus wat is de beste manier om een kunstboom te kiezen die perfect is voor jouw huis en gezin? Nou, hier zijn een paar dingen die jij moet weten.

hoe kies je een kunstkerstboom
hoe kies je een nepkerstboom
melissamn/ Shutterstock.com

Ruimte

Allereerst moet je bedenken hoeveel ruimte jij hebt.

Experts zeggen dat de top van de boom niet meer dan 6 centimeter van je plafond mag staan als jij de hoogste boom wilt die in je kamer past. Maar dat hoeft niet het geval te zijn; buiten de gewone maten kun je ook een tafelboom krijgen of een die wat slanker is dan de andere, wat perfect is als jij een appartement of een appartement hebt.

Budget

Het volgende waar jij rekening mee moet houden zijn de kosten van de boom. Het klinkt misschien gek, maar kunstbomen kunnen oplopen tot 5.551 dollar. Natuurlijk, als jij je dat niet kunt veroorloven, zijn er veel goedkopere opties die jou slechts 25 dollar of zo kosten.

Experts zeggen dat je zo’n betaalbare boom het beste kunt vinden op de website van Walmart en Amazon. Zo kun jij een geweldige kerst beleven zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je de bank breekt.

Voorverlicht of niet

Nu je dus een mooie boom hebt gevonden voor een goede prijs, hoef je alleen nog maar te kiezen of je hem voorverlicht wilt hebben of dat jij je eigen lichtjes aan wilt doen. Welke optie is nu beter?

Nou, met een voorverlichte boom is het veel handiger & veel minder werk voor jou. Het is ook veel veiliger en efficiƫnter, maar jij kunt de boom niet aanpassen aan jouw wensen.

Soms zitten er ook lampen bij die niet van de beste kwaliteit zijn en de voorverlichte bomen zijn meestal wat duurder. Dus tenzij je bereid bent die extra prijs te betalen, is het misschien beter om een onverlichte boom te nemen.

 

Plaats?

Dus nu jij je keuze hebt gemaakt, hoef jij alleen nog maar te beslissen waar jij hem gaat opzetten.

Een ding om in gedachten te houden is dat niet elke kamer in je huis even hoog is, dus daar moet jij rekening mee houden bij je keuze. Maar als het een tafelboom is, dan is de keuze duidelijk.

Kleur

Van daaruit wil jij de kleur vinden die voor jou werkt. Als je voor een gewone boom gaat, moet je natuurlijk groen nemen, maar een van de voordelen van de kunstbomen is dat jij ze in elke gewenste kleur kunt krijgen.

Ik denk dat het belangrijk is om met de familie om de tafel te gaan zitten en het eens te worden over een kleur die voor jou goed is. Als je alleen woont, ben je vrij om elke kleur te kiezen die jij wilt, maar bedenk wel dat als je voor een groene boom kiest, die er misschien niet zo realistisch uitziet als je hoopt.

Wat de experts aanraden is een stijl met zowel donker- als lichtgroene bladeren gemengd met een donkerbruin, want dan lijkt hij wat meer op een echte boom.

Vorm

Daarna moet jij beslissen welke vorm jij de boom wilt geven. Hoewel de meeste er zijn in de traditionele volle vorm, is er ook de slanke, de potloodvormige, de platte rug & de omgekeerde.

Als jij hoopt op een meer traditionele kerst, moet je zeker voor de volle gaan, maar de slanke is een goede keuze als je een boom wilt die er normaal uitziet, maar een beetje aan de kleine kant is.

Dan heb jij de pencil die meer een dunne boom is & de platte achterkant is ongeveer half zo groot als een gewone boom die verticaal of horizontaal wordt gesneden en hij is 13 centimeter. Ten slotte is er de upside-down die precies is wat het klinkt. Dus als jij een boom wilt die de normen tart, dan is dit de juiste boom voor jou.

Naalden

Dus nu jij de juiste vorm hebt gekozen, is het volgende wat je moet doen de perfecte naald vinden die past bij jouw behoeften. Er zijn dus 3 soorten naalden om uit te kiezen: je hebt de klassieke naald, de echte naald & de dennennaald.

De true naald is perfect als je gaat voor een meer realistische look, de pine naald is perfect als je iemand bent die affiniteit heeft met dennenbomen & de classic naald is perfect als je een meer traditionele man bent. Na het kiezen van een naald moet jij beslissen over de perfecte boomsoort.

Misschien is er een die een speciale betekenis voor jou heeft, maar zo niet, dan kun je gewoon kiezen wat bij je past. Je hebt spar, spar & den, maar er is nauwelijks verschil, dus kies gewoon wat jou het beste lijkt.

Topper
Nu dat geregeld is, hoef jij alleen nog maar te beslissen of je een topper wilt of niet. Ook dit is gewoon een kwestie van keuze & het maakt geen enkel verschil.

Dus als jij er een wilt, moet je er een gaan halen, maar als dat niet zo is, is dat ook helemaal prima. Het gaat echt om je eigen voorkeur.

Wanneer kopen?
Als jij dat allemaal hebt uitgezocht, hoef jij alleen nog maar te beslissen wanneer je het beste je boom voor de feestdagen kunt kopen. Wanneer kun je het beste een kunstboom kopen?

Nou, als jij echt de beste boom wilt hebben, moet jij er meteen na Kerstmis een kopen en hem bewaren voor volgend jaar. Misschien kan je tijdens Black Friday ook wel een goed koopje slaan!

Omdat de vraag in deze tijd zo laag is, geven ze deze bomen praktisch weg aan iedereen die ze wil hebben en dat brengt ons bij ons laatste onderwerp.

Opslag

Daarna moet jij een plek vinden om hem op te slaan totdat hij klaar is om tentoongesteld te worden.

Jij zou een opslagruimte in je huis kunnen vinden, maar niet iedereen heeft het geluk zo’n ruimte in huis te hebben. De volgende logische stap zou dus zijn om het gewoon in de schuur in de achtertuin te bewaren.

Als jij dat niet hebt, kun jij het misschien door een vriend laten bewaren of misschien zelfs een opslagkast kopen om het daar te plaatsen tot de tijd rijp is. Maar waar je hem ook bewaart, je kunt je troosten met de wetenschap dat jij de perfecte boom hebt gevonden om een magisch feestseizoen te hebben.

Meer kersttips:

Hoe je je huis schoonmaakt voor de feestdagen
Hoe je de beste kerstaanbiedingen voor buiten kiest
Hoe je je kerstboom langer vers kunt houden
Misschien vind jij dit ook leuk
kerstversiering trap
Hoe versier je de trap voor Kerstmis?
beste kerstverlichting voor buiten
7 Tips: Hoe kies je de beste kerstverlichting voor buiten (Koopgids: Kerstverlichting voor buiten )
kerstboom vers houden
Houd je kerstboom langer vers met deze tips en trucs

Comments Off on Hoe een kunstkerstboom (nepkerstboom) kiezen?