Tuin en planten

Waar goedkope bloempotten kopen? Mijn beste tips!

Last Updated on March 24, 2023 by

Ik tuinier enorm graag, maar omdat ons budget niet zo heel erg groot is, probeer ik heel goedkoop en budgetvriendelijk te tuinieren. Lees ook zeker het artikel over besparen bij tuinieren als je dat ook interessant vindt!

Een van de duurste onderdelen van tuinieren (zeker als je tuin nog volop in verbouwing is, zoals bij ons), zijn de bloempotten. Zoals je misschien al hebt gelezen op deze website, ben ik gék op tulpen en op dahlia’s (rozen eigenlijk ook wel, en hibiscus,…) en vind ik het fantastisch om allerlei dahlia’s en tulpen in potten te kweken.

Heel tof, maar man… wat zijn bloempotten toch duur! In de loop der jaren heb ik dan ook enkele fantastische tips voor jou verzameld om goedkope bloempotten te kopen en ik deel ze graag met jou!

Goedkope bloempotten kopen

Action

Laten we eerst beginnen bij de Action: zij hebben enkele weken per jaar fantastische bloempotten in de aanbieding. Ik kocht er geloof ik ondertussen 3 à 4 jaar mijn allereerste bloempotten (toen hadden we onze auto nog :o) en die zijn nog altijd in prima staat! Ik kan je verzekeren, ze hebben nogal wat omstandigheden meegemaakt!

Daarom koop ik trouwens ook bijna alleen maar plastic bloempotten, zeker nu we nog niet zeker zijn hoe de tuin eruit zal zien na alle verbouwingen. We hebben ideetjes zat hoor, maar we moeten eens dringend beginnen beslissingen nemen en knopen doorhakken. Voor we het weten zijn we weer enkele maanden verder en heeft het geen nut om grote werken in de tuin te doen.

Bij de Action vind je dus goedkope bloempotten, wij hebben er knalroze versies van en antraciet bloempotten. Die knalroze vind ik ook een lekker accentje in de tuin geven, zeker als de bloemen nog niet zijn uitgekomen!

Lees ook: hoe je bloempotten schoonmaken

Lidl

Vorig jaar was ik zeer aangenaam verrast door de Lidl. Je hebt misschien in andere artikelen van mij al gelezen dat ik normaal gezien geen hoge dunk op heb van hun webshop: wij hebben heel veel ellende gehad qua ervaringen, maar ik besloot vorig jaar om toch nog een keer door de zure appel heen te bijten. Voor 14,99 voor zulke grote en mooie bloempotten, wilde ik het risico nog wel een keertje nemen.

Ze hadden namelijk erg mooie en grote (!) bloempotten in de webshop staan die mij ideaal leken voor mijn mini-sering, de magnolia, een prachtig rozenstruikje (in boomvorm gesnoeid) en een blauwe hibiscus die ik gekocht had.

Heel jammer: de potten waren gewoon in een grote doos gesmeten en 2 van de 4 kwamen vollédig bekrast weer aan. Ondertussen waren de potten uitverkocht in de webshop, dus ruilen ging sowieso niet lukken. Retourneren zou ook wel een dingetje worden… zie je ons al met van die enorme bloempotten op de fiets? Juist.

Ik heb ze dan maar gehouden met de wetenschap in mijn hoofd dat ze waarschijnlijk op den duur sowieso wel zouden bekrast worden, maar toch… ik vond het zuur. Bij Lidl gaat er namelijk wel érg vaak wat mis qua verzending en volgens mij hebben ze dringend een andere logistieke partner nodig.

Het verhaal van de kastjes in mijn kantoor, zal ik hier nog eens een andere keer neerpennen. Maar een lang verhaal kort: er was duidelijk nog niet veel verbeterd aan hun inpakmethodes en logistiek.

 

Zelf bloembakken maken

Deze staat op mijn lijstje voor het komende voorjaar: zelf aan de slag en zelf bloembakken maken! Mijn vriend heeft zo enkele jaren geleden een hele diepe vierkante meter gemaakt, zodat we tenminste iets extra in de tuin konden planten. Ideaal voor veel kruiden!

Nu, er zaten enkele designfoutjes in die bloembakken (eigenlijk kwam het vooral neer op te weinig doorlaten van water, waardoor de planten op den duur rotten), maar het was wel een fijne manier om goedkoop aan bloembakken te komen.

Wij hebben tijdens de verbouwingen veel hout nodig gehad (en hebben houten wandbekleding), en hebben daar restjes hout voor gebruikt. Ik zit er nu voornamelijk over te denken om recuphout te kopen en daar mee aan de slag te gaan. Zodra ik dat doe, krijg je natuurlijk hier op IkBouwVanJou plannetjes en een stappenplan!

Comments Off on Waar goedkope bloempotten kopen? Mijn beste tips!