scandinavische keukens
Keuken

Scandinavische keukens: inspiratie + informatie (Scandinavische keukens op maat)

Last Updated on February 26, 2022 by

Scandinavische keukens: inspiratie + informatie (Scandinavische keukens op maat): ben jij op zoek naar een leuke Scandinavische keuken? Wij geven je graag al onze insider tips & tricks zodat jij exact jouw droomkeuken vindt!

Inspiratie en informatie voor een Scandinavische keuken op maat

scandinavische keukens
scandinavische keukens

Photo by R ARCHITECTURE on Unsplash

Kenmerken van een Scandinavische keuken

 

Scandinavische keukens maken veelal gebruik van lichte kleuren. De wanden en de plafonds zijn vaak wit. De inspiratie van deze stijlvolle keukens is afkomstig uit de landen Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. De winters zijn in deze landen vaak donker en door gebruik te maken van lichte kleuren in de keukens, profiteert men langer van het licht.

Hout en het gebruik van natuurlijke materialen is eveneens een belangrijk onderdeel van een keuken uit Scandinavië. Hout geeft van nature een zeer warme sfeer mee aan iedere ruimte. Denk hierbij aan het gebruik van licht houten aanrechtbladen. Eikenhout is hier een prima voorbeeld van, omdat eikenhout vaak licht is van kleur.

Hoe veel kost een Scandinavische keuken? (Prijs)

 

De kosten van een Scandinavische keuken kunnen erg verschillend zijn. Je moet hierbij denken aan prijzen vanaf 5.000 tot zelfs 30.000 euro.

Het hangt ervan af welke inbouw apparatuur je gaat gebruiken in de keuken, het formaat van de keuken, alsmede het ontwerp en de gebruikte materialen in je gewenste keuken. Ook moet je rekening houden met montagekosten, het demonteren van een eventuele oude keuken en het verleggen van de leidingen.

Bij welke woonstijl past een Scandinavische keuken?

 

Scandinavische keukens kenmerken zich door licht en eenvoud. Dit kun je uiteraard uitstekend combineren met een landelijk interieur, waarbij tevens lichte kleuren en veel hout wordt gebruikt.

Heb je een interieur waarbij je veel gebruik maakt van licht, ruimte, strakke lijnen en eenvoud dan heb je een goede combinatie te pakken.

Ook een minimalistisch interieur en een Scandinavische keuken gaan goed samen. Een minimalistisch interieur draait immers ook om eenvoud en het gebruik van enkel essentiële materialen en meubels. Ook geeft een minimalistisch interieur een zekere mate van rust in een woning. Het gebruik van veel en overdreven versieringen wordt daarbij niet geadviseerd.

Een industrieel interieur is evenzeer een goed passende combinatie met een Scandinavische keuken. Dit komt omdat een industrieel interieur geen gebruik maakt van al te veel opvallende objecten. Een industrieel interieur is zowel mogelijk met donker als licht kleurgebruik en draait mede om duurzaam materiaalgebruik.

Weet je niet goed welke woonstijl jij hebt of leuk vindt? Check ook zeker de nieuwste woontrends 2022 en de keukentrends 2022.

Welke vloer past in een Scandinavische keuken?

 

Een houten vloer vormt een goede samenvoeging met een Scandinavische keuken. Hout geeft veel sfeer en er zijn diverse mooie kleurtinten verkrijgbaar. Let erop dat je ook voor de vloer gebruik maakt van zoveel mogelijk lichte hout kleuren. De combinatie van veel wit en een lichte vloer haalt het Scandinavische gevoel nog meer naar voren.

Een PVC vloer met een houtpatroon is ook een aanrader. PVC leent zich goed voor ruimtes waar het vochtig kan worden, zoals de keuken. Een lichte PVC vloer met een hout patroon is goed passend. De keuken krijgt hierdoor een rustig en sfeervol karakter.

Ook laminaat behoort tot een mogelijkheid. Laminaat is verkrijgbaar in diverse kleuren en geeft het gevoel van echt houtgebruik. Gebruik een lichte laminaatvloer en maak gebruik van een strak leg patroon.

Welke accessoires en keukengadgets passen in een Scandinavische keuken?

 

Een Scandinavische keuken hoeft absoluut niet vol te zijn. Eenvoud, rust en ruimte zijn de sleutel in een Scandinavische keuken. Maak dus gebruik van accessoires die je ook echt gaat gebruiken.

Denk hierbij aan onder meer een duurzame en robuuste snijplank van hout, een peper en zout molen van hout of een stijlvolle kruiden-rek. Maak gebruik van een oogstrelend en functioneel ontwerp, zodat de accessoires die je gebruikt er ook echt toe doen. Ook accessoires en keukengadgets in mooie en lichte pastelkleuren mogen niet ontbreken. Dit kan bestaan uit een broodrooster, maar ook een keukenmachine die je regelmatig wilt gaan gebruiken. Voor het tentoonstellen van olie en kruiden maak je gebruik van organische vormen, zoals een ronde, houten plank.

Welke kraan in een Scandinavische keuken?

 

Een witte kraan zonder toeters en bellen past perfect in een Scandinavische keuken. Wit en hout combineren goed en dit vormt samen harmonie.

Naast een witte kraan is het gebruik van duurzame materialen zoals RVS en koper een mooie optie. Mengkranen zijn het overwegen meer dan waard, omdat ze vaak over een eenvoudig en mooi design beschikken.

Welke spoelbak in een Scandinavische keuken?

 

Kies voor een witte spoelbak die geïntegreerd is in het aanrecht. Deze integratie zorgt ervoor dat het aanrecht en de spoelbak als het ware samen smelten. Een RVS spoelbak mag ook en het gebruik van organische en ronde vormen staat erg mooi in een Scandinavische keuken.

Welke spatwand past bij een Scandinavische keuken?

 

Ook hier geldt dat lichte kleuren een belangrijk onderdeel vormen. Je mag bijvoorbeeld gebruik maken van lichtgrijze tinten en diverse crème en witte tinten.

Witte metrotegels zijn hier een goed voorbeeld van. Ze zijn vaak niet duur in aanschaf, maar benadrukken een Scandinavische keuken erg goed. Het zijn simpele tegels, maar geven alsnog een stukje elegantie mee aan je keuken.

Een Scandinavische keuken op maat laten maken

 

De keuken vormt het hart van je woning. Het is een plek om heerlijk te koken, eten, samen te zijn, goede gesprekken te voeren en volop te genieten. Het is een plek waar ieder gezinslid samen komt en het vormt een echte toevoeging aan je woning. Het vormt daarnaast een goede investering, omdat je vrijwel dagelijks gebruik maakt van je keuken. Het gebruik van goede en solide materialen is een aanrader.

Door te kiezen voor een keuken op maat ervaar je volledige vrijheid over het ontwerp en de inbouwapparatuur. Creëer een keuken geheel afgestemd op je wensen en op de Scandinavische sfeer die je wilt realiseren. Ook houdt de vakman rekening met het vastgestelde budget, zodat er voor iedere beurs een geschikte keuken te realiseren is.

De service is tevens zeer uitgebreid. Je wordt gedurende het proces geadviseerd en bij eventuele vragen staat er altijd iemand voor je klaar. De aanschaf van een keuken wil je immers zo goed mogelijk laten verlopen. Denk hierbij aan het uitgebreid bekijken van de verschillende kleurvarianten. Elke kleur geeft per slot van rekening zijn eigen unieke sfeer aan je Scandinavische keuken. Door een keuken op maat te realiseren ben je verzekerd van een keuken die van ontwerp tot levering aan al je wensen voldoet.

Welke keukenbouwers verkopen Scandinavische keukens?

 

Je kan een kijkje nemen op onderstaande websites voor het laten bouwen van je ideale Scandinavische keuken!

https://www.keukenwarenhuis.nl

https://www.hellokitchen.nl

https://www.kvik.nl

De Maatwerkerij

https://www.tielemankeukens.nl

https://www.brugman.nl

https://www.mandemakers.nl

https://keukenspecialisten.nl

https://www.bruynzeelkeukens.nl

 

Comments Off on Scandinavische keukens: inspiratie + informatie (Scandinavische keukens op maat)