groenblijvende bomen in de tuin
Tuin en planten

Groenblijvende bomen voor in je tuin

Last Updated on May 5, 2023 by

Bij de aanleg van uw tuin zijn er vele mogelijkheden om bomen te planten. Om u te helpen beslissen welke boom het meest geschikt is voor uw behoeften, is hier een lijst van 20 groenblijvende bomen die schoonheid en karakter toevoegen aan elke buitenruimte.

groenblijvende bomen in de tuin
groenblijvende bomen in de tuin

Vaak zijn deze groenblijvende bomen sparren en dennen, die zijn tenslotte echt gemaakt om groen te blijven tijdens de winter.

Groenblijvende bomen

1. Japanse Ceder

Deze prachtige groenblijvende boom heeft een opgaande groeiwijze met uitwaaierende takken vanaf de stam. Zijn blad met fijne textuur is het hele jaar door interessant voor het landschap.

japanse ceder
japanse ceder

2. Witte den

De inheemse witte den is een van de snelst groeiende groenblijvers in Noord-Amerika en heeft dicht, zacht blad dat het hele jaar door groen blijft. Hij is perfect om schaduw te bieden of snel een privacyscherm in uw tuin te creëren!

3. Swiss Stone Pine

Deze groenblijvende boom komt oorspronkelijk uit de Alpen en heeft een uniek loofpatroon met vijf naalden. Zijn naalden zijn lang met een blauwgroene tint die een vleugje kleur toevoegt aan elke buitenruimte.

stone pine den
stone pine den

4. Colorado Blue Spruce

Deze populaire groenblijvende boom wordt vaak gezien in tuinarchitectuurprojecten omdat hij snel groeit en mooi blauwgrijs blad produceert. Hij kan tot 40 meter hoog worden en is een opvallende aanwinst voor elke tuin!

Colorado Blue Spruce
Colorado Blue Spruce

5. Fijnspar

Deze hoge, majestueuze groenblijvende boom staat bekend om zijn kegelvorm en heldergroene naalden. Hij heeft ook aantrekkelijke kegels in de zomermaanden die een knaller van kleur aan uw landschap toevoegen.

Fijnspar
Fijnspar

6. Moerascipres

Deze conifeer heeft naaldachtige bladeren en groeit in een piramidale vorm met roodbruine schors. Het is een uitstekende keuze voor nattere klimaten en is droogtetolerant als hij eenmaal gevestigd is.

Moerascipres
Moerascipres

7. Fraser Fir

Deze groenblijvende boom heeft korte, glanzende naalden die zacht aanvoelen en lichtgroen van kleur zijn. Hij kan tot 60 meter hoog worden en kan worden gesnoeid tot aantrekkelijke vormsnoei.

fraser fir
fraser fir

8. Black Hills Spruce

Inheems in Noord-Amerika, deze groenblijvende boom heeft heldergroene naalden en is ongelooflijk winterhard – hij kan temperaturen tot -50 graden Fahrenheit overleven! Plant hem langs uw erfgrens voor bescherming het hele jaar door.

Black Hills Spruce
Black Hills Spruce

9. Eastern White Pine

Deze hoge groenblijvende boom heeft dikke, blauwgroene naalden en kan tot 80 meter hoog worden! Hij is uitstekend geschikt voor het toevoegen van privacy of het bieden van schaduw in uw tuin.

Eastern White Pine
Eastern White Pine

10. Nootka valse cipres

Deze groenblijvende boom heeft zilverblauwe bladeren en groeit in een compacte piramidevorm. Door zijn grootte is hij perfect voor kleine tuinen – en zijn prachtige gebladerte geeft het hele jaar door textuur en belangstelling!

Nootka cipres
Nootka cipres

11. Japanse ceder Cryptomeria

Veel mensen kennen deze groenblijvende plant onder zijn algemene naam “ceder” vanwege zijn houtachtige geur en roodachtige schors. Hij groeit snel met heldergroen gebladerte dat de hele winter blijft staan.

Japanse ceder Cryptomeria
Japanse ceder Cryptomeria

12. Eastern Red Cedar

Deze groenblijvende boom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en heeft heldergroene naalden die in de wintermaanden paars kunnen kleuren. Het is een geweldige keuze voor een windscherm of privacyscherm in uw tuin!

Lees ook: rode bomen

Lees ook: bomen met rode bladeren

rode ceder
rode ceder

13. Cryptomeria japonica

Deze conifeer, ook bekend als Japanse ceder, wordt gewaardeerd om zijn rode schors en blauwgroene bladeren. Hij groeit ook snel, waardoor hij een uitstekende keuze is voor privacyschermen en windschermen.

Japanse ceder Cryptomeria
Japanse ceder Cryptomeria

14. Witspar

Deze snelgroeiende groenblijvende boom heeft dichte, donkergroene naalden en kan tot 40 meter hoog worden! Plant hem langs uw erfgrens om het hele jaar door schoonheid toe te voegen en een natuurlijke barrière te vormen tegen de wind.

15. Atlas ceder

Deze groenblijvende boom heeft een unieke, piramideachtige vorm en grijsgroene naalden die in de wintermaanden paars kleuren. Het is een populaire keuze voor kleinere tuinen omdat hij niet veel onderhoud vergt.

atlas ceder
atlas ceder

16. Leylandcipres

Deze snelgroeiende groenblijvende boom kan tot 50 meter hoog worden met heldergroen gebladerte dat het hele jaar blijft hangen. Zijn piramidale vorm maakt hem perfect voor het bieden van privacy of het creëren van een aantrekkelijke achtergrond in uw tuin!

Leylandcipres
Leylandcipres

17. Arizona cipres

Inheems in het zuidwesten van de VS, deze groenblijvende boom is droogtetolerant eenmaal gevestigd en groeit snel om schaduw te bieden of een privacyscherm in uw tuin te creëren. Hij heeft blauwgrijze naalden die goudkleurig worden in de wintermaanden.

Arizona cipres
Arizona cipres

18. Amerikaanse arborvitae

Deze groenblijvende boom heeft heldergroene, schubachtige bladeren die in de wintermaanden geel worden. Hij is perfect om privacy te bieden, een windscherm te creëren of structuur aan uw tuin toe te voegen!

Amerikaanse arborvitae
Amerikaanse arborvitae

19. Kurkeik

Deze droogtebestendige groenblijvende boom heeft een unieke, kurkachtige schors en heldergroene bladeren. Hij is perfect voor kleine tuinen omdat hij niet veel ruimte inneemt en een unieke textuur aan uw landschap kan toevoegen.

 

20. Redwoods

Deze iconische groenblijvende bomen hebben roodbruine schors en dikke, glanzende naalden die blauwgroen zijn in de zomermaanden. Ze kunnen tot 300 meter hoog worden, dus plant ze langs de achterkant van uw perceel om privacy of schaduw toe te voegen!

redwoord
redwoord

21. Steeneik

Deze groenblijvende boom heeft dikke, leerachtige bladeren die het hele jaar door groen blijven. Hij is perfect om privacy en schaduw in uw tuin te bieden en tegelijkertijd een interessante textuur aan het landschap toe te voegen.

steeneik
steeneik

22. Deodar Ceder

Deze grote groenblijvende boom komt oorspronkelijk uit India en heeft zilverblauwe naalden die in de wintermaanden paars kleuren. Plant hem langs de rand van uw tuin voor een indrukwekkend decor of een natuurlijk windscherm.

deodar ceder
deodar ceder

Alexander Denisenko / Shutterstock.com

23. Juniperus

Deze winterharde groenblijvende boom is er in veel verschillende soorten, zodat u er een kunt kiezen die bij uw klimaat en bodemtype past! Zijn heldere blauwgroene bladeren geven het hele jaar door kleur en textuur aan elke tuin!

Juniperus
Juniperus

24. Sawara valse cypres

Deze groenblijvende boom heeft heldergroen blad dat in de wintermaanden oranje kleurt. Hij is perfect om privacy te bieden en textuur aan uw tuin toe te voegen.

Sawara cypres
Sawara cypres

25. Japanse Taxus

Deze groenblijvende boom heeft glanzende, donkergroene naalden die in de wintermaanden paars kleuren. Plant hem langs een muur of schutting voor het hele jaar door schoonheid en privacy!

Japanse taxus
Japanse taxus

Welke groenblijvende bomen u ook kiest, ze geven uw tuin langdurige kleur en textuur en bieden tegelijkertijd privacy en bescherming tegen de wind! Met zoveel verschillende groenblijvers om uit te kiezen, vindt u er zeker een die perfect bij uw behoeften past! Veel plezier met tuinieren!

Welke soort groenblijvende boom u ook kiest voor uw tuin, hij zal schoonheid en waarde toevoegen aan uw eigendom. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze winterharde bomen een natuurlijke barrière tegen de elementen vormen en tegelijkertijd kleur, textuur en belangstelling aan uw landschap toevoegen!

Zoek je ook bomen die niet te hoog worden?

Comments Off on Groenblijvende bomen voor in je tuin