bloemenveld aanleggen
Tuin en planten

Beste bloemen voor een pluktuin

Last Updated on February 17, 2023 by

bloemenveld aanleggen
bloemenveld aanleggen

Photo by Nature Uninterrupted Photography on Unsplash

Beste snijbloemen voor een pluktuin (meest winstgevende bloemen)

Er zijn veel verschillende bloemen die je op een pluktuin kunt kweken, maar ze zullen niet allemaal even winstgevend zijn. In deze blogpost bespreken we de meest winstgevende snijbloemen om op je boerderij of plukruin te kweken.

welke bloemen in een pluktuin
welke bloemen in een pluktuin

Tot deze bloemen behoren dahlia’s, zinnia’s, lisianthus, leeuwenbekjes, amarant, lelies, gladiolen, rudbeckia, gomphrena, zonnebloemen, Pennisetum, Lythrum, flox en verbena. Elk van deze bloemen heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen waarmee je rekening moet houden als je beslist welke je gaat kweken.

Beste snijbloemen voor een pluktuin

pluktuin bloemen
pluktuin bloemen

Dahlia’s

Dahlia’s zijn een geweldige keuze voor een winstgevende snijbloem. Ze groeien goed in verschillende klimaten en produceren grote, opzichtige bloemen die zeker indruk zullen maken op je klanten. Dahlia’s zijn er ook in een breed scala aan kleuren, zodat je de perfecte exemplaren kunt vinden die passen bij de huisstijl van je bedrijf. Dahlia’s vragen echter wel veel zorg en aandacht, dus je moet bereid zijn om er extra werk in te steken.

Dahlia’s zijn een uiterst populaire optie voor een pluktuin omdat ze bloeien in heldere kleuren zoals geel of oranje. Deze bloemen zien er geweldig uit in arrangementen en boeketten.

dahlias pluktuin
dahlias pluktuin

Slakken zijn dol op dahlia’s, dus je moet echt moeite doen om ze van je prachtige bloemen af te houden! Lees dus ook zeker: hoe slakken bestrijden en hoe dahlia’s overwinteren.

Zinnia’s

Zinnia’s zijn een andere goede keuze voor een winstgevende snijbloem. Ze groeien goed in de meeste klimaten en produceren veel kleurrijke bloemen die zeker de ogen van je klanten zullen trekken. Zinnia’s hebben ook een lang vaasleven, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze na het snijden snel verwelken. Zinnia’s hebben echter wel veel water nodig en zijn misschien niet de beste keuze als je bedrijf in een gebied ligt met beperkte toegang tot irrigatiesystemen.

zinnia pluktuin
zinnia pluktuin

Zinnia’s zijn een andere goede keuze voor een winstgevende snijbloem. Ze groeien goed in verschillende klimaten en produceren grote, opzichtige bloemen die zeker indruk zullen maken op je klanten. Zinnia’s zijn er ook in een breed scala aan kleuren, zodat je de perfecte exemplaren kunt vinden die passen bij de huisstijl van je bedrijf.

Lisianthus

Een populaire bloem onder aanstaande bruiden, lisianthus is een geweldige keuze voor een winstgevende snijbloem. Ze groeien goed in de meeste klimaten en produceren prachtige, geurige bloemen die zeker indruk zullen maken op je klanten. Lisianthusbloemen gaan lang mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze na het snijden snel verwelken. Ze kunnen echter wel gevoelig zijn voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid, dus je moet voorzichtig zijn bij het verzenden.

lisianthus pluktuin
lisianthus pluktuin

Leeuwenbekjes

Snapdragons zijn een geweldige keuze voor een winstgevende snijbloem. Ze groeien goed in de meeste klimaten en produceren veel kleurrijke bloemen die zeker de ogen van je klanten zullen trekken. Leeuwenbekjes gaan lang mee in een vaas, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze snel verwelken na het snijden. Ze kunnen echter wel gevoelig zijn voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid, dus je moet voorzichtig zijn bij het verzenden.

leeuwenbekjes
leeuwenbekjes

Amaranth

Amaranth is een geweldige keuze voor een winstgevende snijbloem. Waarom? Nou, om te beginnen zijn ze ongelooflijk gemakkelijk te kweken en vereisen ze niet veel zorg of aandacht. Amarant produceert prachtige, kleurrijke bloemen die zeker de ogen van je klanten zullen trekken. Deze bloemen gaan lang mee in een vaas, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze na het snijden snel verwelken.

amaranth pluktuin
amaranth pluktuin

Lelies

Een andere geweldige optie voor winstgevende snijbloemen zijn lelies! Deze bloemen zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen in allerlei arrangementen worden gebruikt. Lelies groeien goed in de meeste klimaten en produceren prachtige, geurige bloemen die zeker indruk zullen maken op je klanten.

lelies pluktuin
lelies pluktuin

Knip de lelies af terwijl de bloemen nog niet bloeien, je haalt het meeste uit deze bloemen als je dat doet. Pas ook op: Lelies zijn giftig voor je huisdieren! Wees dus voorzichtig met het in huis hebben van een boeket met lelies.

Liatris Spicata (lampepoetser)

Een andere geweldige optie voor winstgevende snijbloemen is Liatris. Deze bloemen zijn supermakkelijk te kweken en vragen niet al te veel zorg of aandacht.

Wat dacht je van Liatris? Je zult dol zijn op deze bloemen!

lampepoetser
lampepoetser

Liatris is een prachtige bloem die in veel verschillende kleuren te vinden is. Dit maakt het een geweldige keuze voor elke bloementuin. Liatris is ook een goede keuze voor wie wat variatie wil toevoegen aan zijn snijbloemboeketten. Deze bloemen zijn erg populair bij bloemisten en kunnen behoorlijk winstgevend zijn als ze op een pluktuin gekweekt worden.

Gladiolen

Hoe zit het met gladiolen? Deze bloemen zijn een must-have voor elke bloementuin!

gladiolen pluktuin
gladiolen pluktuin

Gladiolen zijn ook een goede keuze voor wie wat variatie wil toevoegen aan zijn snijbloemboeketten. Deze bloemen zijn erg populair bij bloemisten en kunnen zeer winstgevend zijn als ze op een pluktuin gekweekt worden. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en zijn te vinden bij de meeste plaatselijke tuinwinkels.

Verbena

Verbena is een andere must-have voor elke bloementuin. Deze bloemen zijn erg populair bij bloemisten en kunnen zeer winstgevend zijn. Gebruik ze als een geweldige vuller in boeketten.

verbena pluktuin
verbena pluktuin

Pioenen

Hoe zit het met Paeonia? Deze bloemen zijn een must-have voor elke bloementuin! Ze zijn te vinden in veel verschillende kleuren en kunnen behoorlijk winstgevend zijn. Als je ze op je boerderij wilt kweken, hebben ze wat schaduw en zonlicht nodig, dus zorg ervoor dat je ze ergens plant met veel blootstelling aan de zon. Je moet er rekening mee houden dat je pioenen het eerste jaar misschien niet bloeien.

Pioenen zijn vrij moeilijk te kweken (een zeer wispelturige bloem), maar je kunt er een premium prijs voor vragen, wat het de moeite waard maakt.

pioenen pluktuin
pioenen pluktuin

Rudbeckia

Er zijn een aantal verschillende snijbloemen die op een pluktuin gekweekt kunnen worden om voor een winstgevend inkomen te zorgen. Enkele van de meest populaire en winstgevende soorten Rudbeckia. Waarom zijn Rudbeckia zo populair in pluktuinen?

rudbeckia sahara
rudbeckia sahara

Omdat ze een gemakkelijk te kweken bloem zijn die vroeg in het seizoen geplant kan worden. Ze hebben ook een lange bloeiperiode en geven prachtige bloemen met hun gele bloemblaadjes en donkerbruine hart.

Phlox

Phlox is een andere populaire snijbloem die op een pluktuinen gekweekt kan worden. Het is een winterharde vaste plant die de meeste grondsoorten en klimaten kan verdragen. Phlox zijn er in allerlei kleuren, waardoor ze veelzijdig zijn voor elk type bloemstuk.

phlox pluktuin
phlox pluktuin

Gomphrena

Gomphrena is een populaire eenjarige die verkrijgbaar is in prachtige paarse en roze tinten, waardoor ze perfect zijn voor elk type bloemstuk. Gomphrena bloeit het hele seizoen door en levert veel snijbloemen op. Deze bloemsoort verdraagt de meeste grondsoorten en klimaten.

gomphrena bloemen
gomphrena bloemen

Zonnebloemen

Zonnebloemen zijn een andere populaire snijbloem die op een pluktuin gekweekt kan worden. Zonnebloemen zijn er in allerlei kleuren, waardoor ze perfect zijn voor elk soort bloemstuk. Ze zijn ook gemakkelijk te kweken en vergen weinig onderhoud.

zonnebloemen pluktuin
zonnebloemen pluktuin

Ook zijn er zoveel soorten zonnebloemen! Je kunt ze perfect laten passen in heel veel boeketten.

Pennisetum

Pennisetum is een populaire eenjarige die prachtige bloemen geeft die gesneden kunnen worden. Ze zijn gemakkelijk te kweken en vragen niet veel onderhoud.

Pennisetum pluktuin
Pennisetum pluktuin

Gipskruid

Gipskruid is een populaire eenjarige die vaak gebruikt wordt in bruidsboeketten. Ze zijn eenvoudig te kweken en hebben niet veel onderhoud nodig. Tegenwoordig wordt er veel gipskruid gebruikt met onnatuurlijke kleuren. Je kan dit zelf bereiken door je afgeknipte gipskruid in een vaasje water met gekleurde inkt te zetten.

gipskruid boeketten
gipskruid boeketten

Delphinium

Wat is ridderspoor? Hoe ziet Delphinium eruit? Delphinium is een bloem die vaak gebruikt wordt in bloemstukken.

delphinium
delphinium

Coreopsis

Coreopsis is een populaire vaste plant die prachtige bloemen heeft. Ze zijn gemakkelijk te kweken en vragen niet veel onderhoud.

coreopsis bloemen pluktuin
coreopsis bloemen pluktuin

Er zijn een aantal verschillende snijbloemen die op een pluktuin gekweekt kunnen worden om een winstgevend inkomen te creëren. Enkele van de meest populaire en winstgevende opties zijn dahlia’s, zinnia, lisianthus, leeuwenbekjes, amarant, lelies, Liatris, gladiolen, rudbeckia, gomphrena, zonnebloemen, Pennisetum, Lythrum, phlox, verbena, Paeonia en gypsophila.

 

Comments Off on Beste bloemen voor een pluktuin