luchtzuiverende planten
Tuin en planten

15x Luchtzuiverende planten voor schone lucht in huis

Last Updated on March 9, 2023 by

15x luchtzuiverende planten- Luchtverzuiverende planten zuiveren de lucht.

Deze planten kunnen vervuilde deeltjes uit lucht opnemen en afbreken.

De verschillende soorten luchtzuiverende planten hebben hun eigen specialiteit in het opnemen van bepaalde schadelijke stoffen. Zo helpen deze planten ook voor een ontspannen nachtrust.

Ze hebben een rustgevende werking op mensen. Ze zorgen voor schone zuurstof in je slaapkamer. Hierdoor slaap je rustig en wordt je uitgerust wakker.

Deze effecten werken ook op je productiviteit en op je concentratie. De focus op je werk wordt beter door de schone lucht en de rust in je lichaam. Deze planten geven je concentratie een boost.

luchtzuiverende planten
luchtzuiverende planten

Photo by Seyedeh Hamideh Kazemi on Unsplash

15 luchtzuiverende planten

1. De Krulvaren

De bladeren van deze plant zijn decoratief en erg opvallend. Ze lijken op boerenkoolbladeren. Houd de aarde vochtig van deze plant en plaats het op een warm plekje zonder dat er direct zonlicht op schijnt.

2.De Bostonvaren

Deze plant heeft groene varens en past goed in de huiskamer, in de keuken of op kantoor. De bostonvaren houdt de lucht vochtig en verwijdert formaldehyde uit de lucht.

boston varen
boston varen

3. De Monstera Obliqua

Deze gatenplant komt uit Midden en Zuid-Amerika en heeft sierlijke gaten in de bladeren. Deze plant kun je op een schaduwrijke plaats zetten en 1 keer per week water geven. Deze plant is makkelijk in het onderhoud.

4. De Dwergdadelpalm

Deze luchtzuiverende plant verwijdert xyleen uit de lucht. Deze stof zit veel in uitlaatgassen en huishoudproducten, zoals lijm en verf. Deze palm heeft een brede, bruine stam en wijde groene bladeren.

5.De Klimop

Deze plant houdt de lucht vochtig en is makkelijk te onderhouden. Deze plant verwijdert formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Deze plant kan niet tegen warme plekken. Plaats deze plant in halfschaduw. Je kunt deze plant in een pot aan de muur hangen, dit omdat de bladeren van deze plant giftig zijn. Dit omdat het gevaarlijk kan zijn voor huisdieren en kinderen.

klimop
klimop

6.De Areca palm

Ook wel de Goudpalm genoemd komt uit de tropen. Deze plant is geschikt voor alle werkomgevingen. Deze plant heeft geveerde en heldergroene bladeren.

areca palm
areca palm

Photo by Severin Candrian on Unsplash

areca palm
areca palm

7.De Rubberplant

Deze plant heeft ronde rubberachtige donkergroene bladeren. Je kunt deze plant zetten op een plek met weinig licht. Deze Rubberplant verwijdert giftige gassen uit de lucht die vrijkomen uit textiel en verf.

8. De Bamboo palm

Deze plant zuivert de lucht van giftige stoffen als formaldehyde en benzeen. Deze plant heeft veel water nodig om te groeien. Een plaats in de halfschaduw is geschikt.

bamboo palm
bamboo palm

9.De Dracaena surculosa

Deze plant heeft grote groene bladeren. Deze plant groeit het beste op een schaduwrijke plaats. Het komt uit het regenwoud.

10.De Raphis excelsa

Deze palm heeft brede groene bladeren. Deze plant haalt schadelijke stoffen als tolueen, ammonia en xyleen uit de lucht.

11. De Ficus Alii

Deze plant is makkelijk te onderhouden en heeft groene bladeren.

Ficus Alii
Ficus Alii

12. De Eikvaren

Deze luchtzuiverende plant heeft langwerpige, blauwgrijze bladeren. Deze luchtzuiverende varen kun je plaatsen in een hoek met schaduw in je huis.

13.De Spathiphyllum

Deze lochtzuiverende plant heeft zachtgroene bladeren en witte bloemen. Deze plant komt uit de regenwouden van Zuid Amerika. Je verzorgt deze plant door deze regelmatig te besproeien met lauw water.

lepelplant Spathiphyllum
lepelplant Spathiphyllum

14. De Dracaena Janet Craig

Deze luchtzuiverende plant heeft een hoge stam en lange puntvormige bladeren. Zorg dat de potgrond nat blijft. Bij te weinig of te veel water kunnen de bladeren van de plant afvallen.

Dracaena Janet Craig
Dracaena Janet Craig

15.De Bonte klimop

Deze luchtzuiverende plant is makkelijk te onderhouden. Deze plant kan niet alleen klimmen maar ook hangen. Deze plant kan je overal plaatsen in huis op een koele plek zonder direct zonlicht. Je kunt de plant elke 2 weken besproeien met water en plantenvoeding geven. De wortels moeten niet in water blijven staan.

 

Lees ook: gemakkelijke kamerplanten

Lees ook: deze planten hebben weinig licht nodig

Lees ook: schaduwplanten in de tuin

Comments Off on 15x Luchtzuiverende planten voor schone lucht in huis