wat doen tegen mollen in de tuin
Tuin en planten

Mollen in de tuin bestrijden: kan dat op een natuurlijke manier?

Last Updated on March 23, 2023 by

Mollen kunnen in elke tuin een plaag zijn: ze eten wortels en planten op en laten lelijke hopen grond achter. Hoewel ze niet altijd een positief effect hebben op uw tuin, zijn er toch ook wel enkele voordelen aan het hebben van mollen.

Ze helpen de bodem te beluchten en gezond te houden door regenwormen en andere insecten naar de oppervlakte te brengen.

wat doen tegen mollen in de tuin
wat doen tegen mollen in de tuin

Hoe mollen bestrijden?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om mollen in uw tuin te bestrijden zonder gebruik te maken van chemicaliën of vallen. Een van de meest effectieve methoden is het creëren van barrières die het voor mollen moeilijk maken om een ondergrondse tunnel te maken.

mol bestrijden
mol bestrijden

U kunt kippengaas, plastic gaas of zelfs straatstenen gebruiken op plaatsen waar u niet wilt dat ze uw tuin omspitten.

Mollen bestrijden op een natuurlijke manier

U kunt mollen ook ontmoedigen van het betreden van uw tuin door natuurlijke afweermiddelen zoals ricinusolie, knoflook of pepermunt rond de omtrek van uw tuin te plaatsen.

molshopen in de tuin
molshopen in de tuin

Hierdoor zullen ze wel twee keer nadenken voordat ze uw ruimte betreden. Als dat niet werkt, kunt u ook een mollenval gebruiken om ze te vangen en uit uw tuin te verwijderen.

Hebben mollen voordelen in de tuin?

Hoewel mollen door veel tuiniers als een plaag worden beschouwd, kunnen ze in feite nuttig zijn voor uw tuin. De tunnels die ze maken helpen de grond te beluchten en brengen voedingsstoffen naar de plantenwortels. Ze helpen ook de insectenpopulatie in toom te houden door engerlingen en ander ongedierte te eten.

hoe mollen bestrijden
hoe mollen bestrijden

Ondanks hun voordelen is het belangrijk om de mollenpopulatie in je tuin zo snel mogelijk onder controle te krijgen, zodat ze geen schade aanrichten. Met de juiste methoden kunt u uw tuin gezond houden zonder de mollen te schaden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat mollen een manier zijn waarop de natuur zichzelf in evenwicht houdt – ze volledig uit uw tuin verwijderen kan een onverwachte ecologische impact hebben op uw omgeving. Wees er zeker van onderzoek alle opties alvorens actie te ondernemen.

mollen bestrijden
mollen bestrijden

Al met al kan het bestrijden van mollen een lastige taak zijn – maar met de juiste methoden en wat geduld kunt u voorkomen dat ze uw tuin beschadigen.

Door deze stappen te volgen, zou u mollen in uw tuin met succes moeten kunnen bestrijden zonder schade te berokkenen aan enige soort en tegelijkertijd te genieten van de voordelen ervan.

molshopen
molshopen

Wanneer een professional inschakelen?

Onthoud dat als niets werkt, er professionals zijn die u kunnen helpen veilig en efficiënt van dit ongedierte af te komen.

Vergeet niet dat het belangrijk is om het gebied regelmatig in de gaten te houden en uit te kijken naar nieuwe tekenen van activiteit. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw tuin beschermen tegen mollen zonder schadelijke chemicaliën en vallen te gebruiken.

Comments Off on Mollen in de tuin bestrijden: kan dat op een natuurlijke manier?