siergrassen snoeien
Tuin en planten

Wanneer siergras snoeien? Pampasgras snoeien?

Last Updated on March 21, 2023 by

Wij hebben sinds vorig jaar pampasgras in de tuin staan, maar ik had eerlijk gezegd geen flauw idee hoe ik het pampasgras moet verzorgen. Daarom leek het me een goed idee om dit eens te gaan researchen en te onderzoeken hoe ik het pampasgras moet verzorgen. Dit is het resultaat!

Wanneer siergras snoeien?

siergrassen snoeien
siergrassen snoeien

Pampasgras snoeien

Er zijn veel verschillende soorten siergrassen, maar het populairste is pampagras. Pampasgras heeft lange pluimen en weelderig groen gebladerte waardoor elke tuin er prachtig uitziet. Het is gemakkelijk te onderhouden en vereist minimale snoei.

siergras snoeien
siergras snoeien

Dit betekent echter niet dat u uw pampagras volledig moet verwaarlozen. Om ervoor te zorgen dat hij er op zijn best uitziet, is het belangrijk te weten wanneer u uw pampagras moet snoeien.

Over het algemeen moet u uw pampagras in de late winter of het vroege voorjaar snoeien, voordat de nieuwe groei begint. Zo wordt schade aan de plant zoveel mogelijk voorkomen en wordt een gezonde groei gestimuleerd.

siergrassen hoe en wanneer snoeien
siergrassen hoe en wanneer snoeien

Behalve wanneer u als u uw pampagras snoeit, moet u ook alle dode of beschadigde bladeren verwijderen om het uiterlijk verder te verbeteren. Als u bovendien merkt dat het gebladerte dunner wordt, kan het een goed idee zijn om wat van de extra groei terug te snoeien om een dikkere en vollere hergroei te bevorderen.

waarom siergrassen snoeien
waarom siergrassen snoeien

Niet te vaak snoeien

Snoei siergrassen niet te vaak, omdat dit een schok kan veroorzaken voor de plant. Snoei alleen als het nodig is en gebruik altijd schoon gereedschap bij het snoeien van de vegetatie. Zo voorkomt u dat ziekten van de ene plant op de andere worden overgedragen.

Soorten siergrassen

Welke soorten siergrassen zijn er? Er zijn een paar verschillende soorten siergrassen, maar enkele van de populairste zijn fonteingras, muhlygras, blauw havergras, vederrietgras en meisjesgras. Elk type vereist iets ander onderhoud en verzorging om er op zijn best uit te zien.

wanneer moet je siergrassen snoeien
wanneer moet je siergrassen snoeien

Fonteingras wordt meestal in groepen gekweekt en werkt goed als borderplant of accentplant in de tuin. Het moet in de late winter of het vroege voorjaar regelmatig worden gesnoeid om het netjes te houden.

Gewoon helmgras moet worden teruggesnoeid voordat de nieuwe groei in het voorjaar begint om een vollere hergroei te bevorderen. Blauw havergras heeft ook baat bij een incidentele snoeibeurt om zijn vorm te behouden en een gezonde groei te bevorderen. Vederrietgras wordt bij voorkeur tweemaal per jaar licht gesnoeid.

Eenmaal in het voorjaar en nogmaals in de zomer. Ten slotte moet Maidenhair gras regelmatig worden gesnoeid om het onder controle te houden.

siergrassen wanneer snoeien
siergrassen wanneer snoeien

Kortom, weten wanneer en hoe je siergrassen moet snoeien is essentieel om je tuin er aantrekkelijk en gezond uit te laten zien. Met regelmatig onderhoud en verzorging zal uw pampagras uw tuin altijd mooi houden!

siergras snoeien
siergras snoeien
Comments Off on Wanneer siergras snoeien? Pampasgras snoeien?