heerlijk geurende kamerplanten
Tuin en planten

Heerlijk geurende kamerplanten

Last Updated on March 9, 2023 by

Heerlijk geurende kamerplanten

Natuurlijke luchtverfrissers – Een lekker ruikend huis is bijna een must. Nu kun je overal geurkaarsen en geurstokjes plaatsen en hopen dat die dagelijks een heerlijke geur verspreiden, maar planten kunnen hier ook bij helpen.

heerlijk geurende kamerplanten
heerlijk geurende kamerplanten

Photo by Tanya Nedelcheva on Unsplash

Om niet te vergeten dat planten ook gewoon een leuke toevoeging zijn om een kamer op te fleuren, zijn sommige zelfs nog beter dan geurkaarsen, geurstokjes of luchtverfrissers.

Bruidsbloem

De bruidsbloem haalt zijn naam vanuit het feit dat dit de bloemen van deze plant vaak worden gebruikt voor bruidsboeketten.

De plant groeit het best op een zonnige en warme plek en met een vochtige bodem. De bruidsbloem heeft zijn eigen heerlijke geur die van je kamer een heerlijk ruikende plek maakt.

Frangipani

De frangipani plant staat het meest bekend om zijn mooie bloemen die we allemaal wel een keer hebben gezien. De bloem verspreidt een heerlijk zoete geur, die ook overweldigend kan worden in kleinere ruimtes, dus hou hier rekening mee met plaatsing van de plant.

Ook ligt het eraan wel soort frangipani bloem je koopt, ze hebben allemaal hun eigen karakteristieke geur en kleur. Buiten dat dit dus natuurlijk een prachtige bloem is om in huis te nemen, kun je ook altijd thuiskomen bij heerlijk zoete geur van de plant.

Frangipani
Frangipani

Ik weet zeker dat je dan geen geurkaars meer nodig hebt!

Viooltjesorchidee

De viooltjesorchidee is een orchidee met bloemen die ook wel iets weg hebben van de viooltjes. Vandaar uiteraard de naam viooltjesorchidee.

De plant heeft graag een plekje op een lichte plek en moet genoeg water krijgen. Buiten dat dit natuurlijk een bijzonder mooie plant is, zorgen ook deze bloemen ervoor dat er een heerlijke geur door je kamer verspreid wordt.

orchidee
orchidee

Wasbloem

De wasbloem heeft witte bloemen in de vorm van kleine sterretjes. De plant heeft graag een lichte plek en een fijne vochtige ondergrond.

Het beste van deze plant is misschien wel dat de bloemen weer uitgroeien in nieuwe bloemen, dus er zit nog weinig werk aan het verzorgen van de bloem. Nu is dit niet alleen een mooie plant om naar te kijken, de bloemen verspreiden in de nacht een heerlijke geur.

Zet deze in de buurt van slaapkamers en je kunt in slaap vallen onder het genot van deze fijn geurende bloemen.

Lavendel

We weten allemaal wel al dat lavendel heerlijk ruikt. Het wordt vaak gebruikt voor parfums, luchtverfrissers en geurkaarsen.

Met zijn mooie paarse kleur is deze plant een mooie toevoeging aan het interieur en de geur kan natuurlijk niet missen.

Hou je van de, toch wel sterke, geur van lavendel dan is dit een makkelijke keuze. Hij werk ook wel goed tegen stress, lavendel wil nog wel zorgen voor ontspanning.

lavendel bloemen
lavendel bloemen

Koffieplant

De naam doet waarschijnlijk vermoeden dat deze plant de geur van koffie met zich meedraagt, maar dat is niet helemaal waar. De plant dankt de naam aan de koffiebonen die uiteindelijk uit de vruchten van de plant groeien.

De geur die deze plant wel verspreidt is meer een fruitige geur. De witte bloemen die aan de plant groeien geven de geur van sinaasappelbloesem af.

koffieplant
koffieplant

Jasmijn

Jasmijn is een plant die overdag misschien niet heel speciaal lijkt, maar ’s avonds het beste tot zijn recht komt.

De plant is een echte nachtbloeier en de geur komt dus ook pas ‘s avonds tevoorschijn. Perfecte geurplant voor echte avondmensen.

jasmijn geurende plant
jasmijn geurende plant

Geurgeraniums

De meest bekende geurbloem is toch wel de geranium. Deze plant heeft uit zichzelf al een heerlijke geur, maar zijn verder nog geraniums met specifieke geuren.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de geuren citroen, hazelnoot, aardbei enz. Altijd een geur te vinden die bij jouw huis past.

geraniums 2
geraniums 2

Munt

Het is ons allemaal vast duidelijk dat munt een plant is met een vrij sterke geur, maar er zijn mensen die daarvan houden.

Hou je een beetje van de geur van tandpasta, dan is dit zeker een plant voor jou. Daarbij is munt ook lekker om te gebruiken voor thee, dus de plant is zeker een aanrader in huis.

munt geurende plant
munt geurende plant

Lees ook: gemakkelijke kamerplanten

Lees ook: luchtzuiverende kamerplanten

Comments Off on Heerlijk geurende kamerplanten