rode bloemen en planten
Tuin en planten

Rode planten en bloemen in de tuin

Last Updated on May 4, 2023 by

Rode bloemen en planten in de tuin

Ben je op zoek naar nieuwe planten en bloemen voor in je tuin? Lees dan verder, want in dit artikel geef ik je een aantal voorbeelden van mooie rode bloemen en planten voor in je tuin. Planten maken je tuin gezellig en kleurrijk en brengen sfeer in je tuin.

Planten met felle kleuren doen het altijd goed in de tuin, omdat het er door alle kleuren vrolijk uitziet. Verder in dit artikel ga ik je wat voorbeelden van mooie rode planten en bloemen geven die je tuin mooi opfleuren.

Wi je meer bloemen ontdekken die gegroepeerd zijn op kleur? Bekijk dan ook zeker de paarse bloemen en rode bomen of paarse bomen.

rode bloemen en planten
rode bloemen en planten

Lees ook zeker ons artikel over bomen met rode bladeren als je nog meer rode kleuren in je tuin wil!

Hulst

De Hulst is een plant met groene bladeren en fel rode bessen erop. Je hebt een bladverliezende en een bladhoudende soort. Bij de bladverliezende hulst vallen de rode bessen nog meer op dan normaal, omdat de groene bladeren dan weg zijn. Een voordeel van deze plant is dat hij het gehele jaar kan blijven staan. Ook in de winter behoudt hij namelijk de mooie rode kleur.

Druifheide

Deze plant is erg bijzonder want hij verkleurt in het najaar van groen naar geel, rood, roze en paars. Je kunt dus van veel verschillende kleuren genieten bij deze plant. Ook deze plant blijft ook in de winter mooi en het blad blijft aan de plant zitten. Deze plant heeft wel veel water nodig, dus in de zomer moet je regelmatig deze planten besproeien met water.

Druifheide
Druifheide

Rode tulp

De tulp is natuurlijke en bekende bloem in Nederland. De tulp is in veel verschillende rode tinten te verkrijgen en deze kun je dus mooi met elkaar combineren. Het nadeel van de tulpen is wel dat ze niet heel lang bloeien, maar ze bloeien in tegendeel wel heel erg uitbundig en mooi.

Wil je liever tulpen die wat langer bloeien? Dan moet je eens kijken naar dubbelbloemige tulpen (ik ben er zelf gek op, onze halve tuin staat er vol mee)!

rode tulpen
rode tulpen

Rode roos

De welbekende rozen zijn ook altijd prachtig voor in je tuin. Rozen staan vooral bekend om hun prachtige vorm en heerlijke geur. Ook staan ze natuurlijk symbool voor de liefde. De rozen komen in de zomer tot bloei dus zaai ze bij voorkeur in het voorjaar.

rode rozen
rode rozen

Hibiscus

De Hibiscus is ook een bijzondere en opvallende bloem. Het hart van de bloem is vooral er bijzonder en mooi. Deze bloem kan zelfs wel tot 3 meter hoog worden! De Hibiscus komt in tegenstelling tot andere planten aan het einde van de zomer pas tot bloei. De mooiste tijd voor deze plant is van juli tot oktober. Je kunt dus lang van deze plant genieten.

rode hibiscus
rode hibiscus

Rode pioenrozen

Deze bloemen bloeien kort, maar zijn wel erg mooi en opvallend door de grote bloemen die ze hebben. Doordat de planten veel zon nodig hebben bloeien ze maar kort. In de winter trekken ze zich terug, maar zodra er weer voldoende zon is komen ze weer opnieuw tot bloei. De beste bloeitijd voor deze bloemen is in mei en juni.

rode pioenrozen
rode pioenrozen

Rhododendron

Er zijn erg veel verschillende soorten van deze struik. Je kunt ook al vroeg genieten van deze stuik, want ze komen in het voorjaar al tot bloei. Ze kunnen je tuin mooi opvrolijken en als je de stuik op de juiste manier verzorgt kunnen ze erg oud worden en kun je er dus lang van genieten.

Het is aangeraden om de plant in het najaar al te zaaien, omdat hij dan in het voorjaar mooi kan gaan bloeien.

Rode muurpeper

De rode muurpeper heef overhangende bloemen en vallen mooi op door de bijzondere rode kleur die ze hebben. Deze plant heeft een bloeitijd van wel 3 maanden lang (juni tot augustus). Je kunt dus lang van deze plant genieten. Het is verstandig om de plant in het voorjaar of najaar te zaaien.

Camelia

De Camelia komt al opvallende vroeg tot bloei. Deze bloem komt namelijk van februari tot mei tot bloei. Je kunt de bloem dan ook het beste al in het najaar zaaien. In het vroege voorjaar komen er al mooie grote rode bloemen aan de stuik en dit gaan zo tot de maand mei door.

rode camelia
rode camelia

De plant doet het zowel in de grond als in een kuip goed, het maakt dus niet zoveel uit waar je de plant in zaait. Ook opvallend is dat de stuik zelfs tot 3 meter hoog kan worden. De stuik kan dus een flink deel van je tuin mooi opvullen!

Rode dahlia’s

Er zijn enkele prachtige rode dahlia’s die ongelofelijk mooi bloeien tijdens de zomer. Een van mijn favoriete rode dahlia’s, is de ‘Stefan’-variëteit. Die bloeit volop en maakt mooie, grote bloemen.

 

Klaproosjes (rode papaver)

Ook een grote hit hier in de tuin (en dus in de hele buurt, hehe): klaproosjes! Oké, die bloeien niet zo heel erg lang, maar het zijn een van de allereerste bloemen die we hier in de buurt zien!

 

Rode ranonkels

Hou je van ranonkels? Dan moet je ook zeker eens kijken naar rode ranonkels!

rode ranonkels
rode ranonkels

Flamingoplant (anthurium)

Een broerjte van de lepelplant, is de Anthurium: een prachtige tropische plant met een waanzinnige rode kleur!

anthurium rood
anthurium rood

Rode amarylissen

Ik kreeg enkele weken geleden bij mijn bestelling van dahlia’s ook enkele bollen van 2 soorten amaryllis cadeau, en daar zitten ook mooie rode kleuren tussen! Een erg grote aanrader, want de bloemen zijn echt waar prachtig!

Rode Zinnia’s

Ieder jaar plant ik zinnia’s in de tuin: een gewoonte die ik van vaderlief overkreeg. Ik vind ze leuk én ze zijn ook nog eens top voor bijtjes, vlinders,…!

rode zinnia
rode zinnia

 

 

Comments Off on Rode planten en bloemen in de tuin